Af Ritzau - 06/12-16 16:36

45 er anholdt i Egypten for handel med menneskeorganer45 er anholdt i Egypten for handel med menneskeorganer

Egyptiske myndigheder slog tirsdag morgen til mod formodede kriminelle, der handler med menneskelige organer.

storybild

Razziaer mod organhandlere tirsdag var blandt andet rettet mod Egyptens to største statslige universiteter. (Billede: Reuters/Mohamed Abd El Ghany)

Egypten har afsløret en international organisation, der smugler menneskelige organer, oplyser landets sundhedsministerium.

45 mennesker er anholdt, og der er under razziaer tidligt tirsdag morgen beslaglagt millioner af dollar.

Blandt de anholdte er læger, sygeplejersker, mellemmænd og købere af de menneskelige organer.

Køb af menneskeorganer er strengt forbudt i Egypten, men fattigdom tvinger mange egyptere til at sælge deres egne organer. Det sker ofte til rige udlændinge.

- De anholdte udnyttede nogle egypteres situation og nogle patienters lidelser og deres behov for behandling for at få store pengebeløb fra dem, hedder det i en erklæring fra sundhedsministeriet.

Ud over sundhedsministeriet har en slagkraftig egyptisk enhed til bekæmpelse af korruption taget del i tirsdagens aktion.

De rettede deres indsats mod privathospitaler og sundhedscentre, hvor organudtagning og transplantationer skal have fundet sted.

De er blevet lukket i forbindelse med razziaerne. Læger, der har været involveret, har fået suspenderet deres autorisation.

Nogle af lægerne arbejder i højt respekterede institutioner. Blandt dem det medicinske fakultet i Kairo og Ain Sham - de to største universiteter i Egypten, der drives af staten

Det er ikke oplyst nøjere, hvor mange penge der er beslaglagt, eller hvor meget af organhandlen der er ramt af tirsdagens aktion.

Egyptiske medier har tidligere i år fortalt om, hvordan folk, der handler med organer, har udsøgt sig afrikanske migranter.

Mange migranter forsøger at skaffe sig penge for at kunne nå hele vejen til Europa i overfyldte både. En måde at skaffe sig penge på er at sælge sine organer, fremgår det af disse medier.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
Brøndby-angribers mareridt: Lang...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx