Af Ritzau - 24/11-16 13:34; Opdateret: 24/11-16 13:53

Oprørere i Aleppo håber på FN-levering af nødhjælpOprørere i Aleppo håber på FN-levering af nødhjælp

FN forsøger at få lov til at levere nødhjælp og evakuere sårede. Den syriske regering har ikke svaret endnu.

storybild

FN forsøger at få en aftale om nødhjælp til det østlige Aleppo på plads. (Billede: Reuters/Abdalrhman Ismail)

De syriske oprørsstyrker, der er omringet i den syriske by Aleppo, går med til en potentiel levering af nødhjælp og evakuering af de sårede. Det oplyser formanden for FN's humanitære taskforce i Syrien, Jan Egeland.

- Det må ikke ske, at folk sulter, siger Jan Egeland.

Hvorvidt en aftale kan falde på plads, afhænger af, om de øvrige parter i kampene om byen også accepterer.

Jan Egeland oplyser, at Rusland mundtligt har udtrykt støtte til en sådan aftale. Til gengæld savner FN stadig at få "grønt lys" fra det syriske regime.

Konvojer med nødhjælp står ifølge Jan Egeland klar i Tyrkiet og det vestlige Aleppo til at køre til det østlige Aleppo. Konvojerne skal bruge 72 timers varsel, før de kan nå frem, oplyser han.

Selv om det vil være en "stor, kompleks og farlig" levering af nødhjælp, kan det ske allerede i de næste dage, hvis parterne ønsker det, siger Jan Egeland.

Omkring 275.000 mennesker formodes at være i den omringede del af Aleppo. FN har ikke leveret nødrationer til det østlige Aleppo siden 13. november.

- Vi håber på et fuldstændigt grønt lys fra russerne og den syriske regering. Signalerne fra Rusland var positive, siger Jan Egeland.

Situationen i byen er forværret, siden regeringens styrker satte gang i en offensiv for at nedkæmpe de sidste oprørsstyrker i byen.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger situationen i Aleppo, er mindst 143 civile blevet dræbt, siden offensiven begyndte 15. november. Blandt ofrene er 19 børn.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx