Af Lars Dinesen - 29/03-15 18:37

Grækenland skuffer med vag reformliste på græskGrækenland skuffer med vag reformliste på græsk

Græske forhandlere har fremlagt en vag og utroværdig liste i forhandlinger om reformer, siger EU-diplomat.

storybild

Alexis Tsipras, den græske premierminister. (Billede: Polfoto/AP/Lukas Schulze)

Tre dags forhandlinger mellem Grækenlands og dets kreditorer om økonomiske reformer har ikke ført til noget gennembrud, siger deltagerne i drøftelserne, der foregår i Bruxelles.

I stedet for som lovet at komme med en konkret liste med forslag til reformer har den græske delegation blot lagt elektroniske dokumenter frem på mobiltelefoner - udelukkende skrevet på græsk.

- Listen er alt for vag, utroværdig og umulig at sammenholde med de økonomiske kendsgerninger, siger en EU-diplomat om forslagene fra den græske regering.

Konkrete reformer er et krav fra både Den Europæiske Centralbank, EU-Kommissionen og Den Internationale Valutafond (IMF), hvis grækerne skal have nye lån, når de eksisterende udløber til sommer.

Tyske politikere godkender ny frist til Grækenland
Tyske politikere godkender ny frist til Grækenland

EU-Kommissionen venter nu på en endelig liste med reformforslag fra grækerne i de kommende dage.

- Vi forventer at se listen i begyndelsen af den kommende uge, siger Valdis Dombrovskis, EU-Kommissionens næstformand og valutaansvarlige til den tyske avis Die Welts onlineudgave.

- Grækenland har udsat reformer i årevis, tilføjer han.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, afviser i et interview med den græske avis Real, at hans omstridte finansminister Yanis Varoufakis er på vej til at forlade regeringen.

Ny græsk leder: EU-kritik af Rusland er ikke i mit navn
Ny græsk leder: EU-kritik af Rusland er ikke i mit navn

Tsipras, som tidligere har kritiseret Varoufakis, siger, at finansministerens strategi i samtalerne med internationale kreditorer er udtryk for en "kollektiv beslutning" i den græske regering, skriver dpa.

Den nye græske regering med det venstreorienterede parti Syriza i spidsen har valgt en ny og offensiv tilgang til forhandlingerne med EU og andre internationale kreditorer, som med milliardlån holder hånden under græsk økonomi.

EU-landene og en stor opposition i Grækenland er utilfredse med og skeptiske over den stejle linje, som regeringsledelsen efter valget tidligere på året, har lagt sig på.

/ritzau/dpa

LÆS OGSÅ: Eurogruppens chef: Vi giver ikke slip på Grækenland

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny overraskende forskning: Drik...
bt.dk
Sofie Linde deler første billede,...
bt.dk
Stor mystik om Superliga-profils skade
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx