Af Lars Dinesen - 29/03-15 18:37

Grækenland skuffer med vag reformliste på græskGrækenland skuffer med vag reformliste på græsk

Græske forhandlere har fremlagt en vag og utroværdig liste i forhandlinger om reformer, siger EU-diplomat.

storybild

Alexis Tsipras, den græske premierminister. (Billede: Polfoto/AP/Lukas Schulze)

Tre dags forhandlinger mellem Grækenlands og dets kreditorer om økonomiske reformer har ikke ført til noget gennembrud, siger deltagerne i drøftelserne, der foregår i Bruxelles.

I stedet for som lovet at komme med en konkret liste med forslag til reformer har den græske delegation blot lagt elektroniske dokumenter frem på mobiltelefoner - udelukkende skrevet på græsk.

- Listen er alt for vag, utroværdig og umulig at sammenholde med de økonomiske kendsgerninger, siger en EU-diplomat om forslagene fra den græske regering.

Konkrete reformer er et krav fra både Den Europæiske Centralbank, EU-Kommissionen og Den Internationale Valutafond (IMF), hvis grækerne skal have nye lån, når de eksisterende udløber til sommer.

LÆS OGSÅ: Tyske politikere godkender ny frist til Grækenland

EU-Kommissionen venter nu på en endelig liste med reformforslag fra grækerne i de kommende dage.

- Vi forventer at se listen i begyndelsen af den kommende uge, siger Valdis Dombrovskis, EU-Kommissionens næstformand og valutaansvarlige til den tyske avis Die Welts onlineudgave.

- Grækenland har udsat reformer i årevis, tilføjer han.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, afviser i et interview med den græske avis Real, at hans omstridte finansminister Yanis Varoufakis er på vej til at forlade regeringen.

LÆS OGSÅ: Ny græsk leder: EU-kritik af Rusland er ikke i mit navn

Tsipras, som tidligere har kritiseret Varoufakis, siger, at finansministerens strategi i samtalerne med internationale kreditorer er udtryk for en "kollektiv beslutning" i den græske regering, skriver dpa.

Den nye græske regering med det venstreorienterede parti Syriza i spidsen har valgt en ny og offensiv tilgang til forhandlingerne med EU og andre internationale kreditorer, som med milliardlån holder hånden under græsk økonomi.

EU-landene og en stor opposition i Grækenland er utilfredse med og skeptiske over den stejle linje, som regeringsledelsen efter valget tidligere på året, har lagt sig på.

/ritzau/dpa

LÆS OGSÅ: Eurogruppens chef: Vi giver ikke slip på Grækenland

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx