Af Ritzau - 06/10-16 22:54; Opdateret: 06/10-16 23:43

Dansker forlader hjem i Florida før orkan: Vi kørte for vores livDansker forlader hjem i Florida før orkan: Vi kørte for vores liv

Folk i byen har forberedt sig på orkanen i flere dage, siger Jesper Løvendahl, der bor i Florida.

storybild

Præsident Barack Obama erklærer undtagelsestilstand i Florida, hvor det er ventet, at orkanen Matthew vil gå i land natten til fredag dansk tid. Det har fået flere til at forlade deres hjem i de mest udsatte områder. Det gælder blandt andet danske Jesper Løvendahl, der bor i kystbyen Boca Raton. Det var en beslutning om liv eller død, siger han. (Billede: Scanpix/Drew Angerer)

Det var en beslutning om liv eller død.

Sådan lyder det fra danske Jesper Løvendahl, der er kørt fra sit hjem i det sydlige Florida, hvor det ventes, at orkanen Matthew vil ramme natten til fredag dansk tid.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har som følge af Matthews forventede voldsomme hærgen erklæret undtagelsestilstand i staten.

- Vi satte alle vores ting ind i midten af huset, hvor vi også havde gjort plads til, at vi selv kunne være, når det gik løs.

- Men så gik det op for mig, at det var en alt for stor chance at tage. Så pakkede vi bilen og tog afsted, siger danskeren.

Jesper Løvendahl har boet i kystbyen Boca Raton med sin familie i næsten otte år. Men af frygt for, at deres hus ikke kan holde under orkanen, er de kørt til byen Orlando, der ligger væk fra kysten.

Her har familien indlogeret sig på et hotel nær Disney World.

- Vi har taget de vigtigste ting med os, og så krydser vi fingrer for, at huset står, når vi vender tilbage, siger han.

Ifølge Jesper er det ikke orkanen, der er slem. Det er også den strømafbrydelse, der følger med.

I det øjeblik, man mister strømmen, går det hele i stå. Der er mange, der mister adgang til information omkring orkanen. Det er et problem, mener danskeren.

Folk i byen har forberedt sig på orkanen i flere dage, lyder det fra danskeren. Da han kørte hjem fra arbejde i går, ville han fylde benzin på sin bil, men de seks tankstationer, han kørte forbi, var tomme.

- Folk går i panik. Der er enormt mange, der har forladt byen. De sidste forbereder sig på det værste, siger han.

Flere turistattraktioner som Disney World, Sea World og Universal Studios er torsdag aften dansk tid i gang med at lukke ned og sende gæsterne hjem.

Meteorologerne advarer om, at orkanen Matthew bevæger sig med 220 kilometer i timen. Den kan medføre store oversvømmelser, når den ventes at ramme Florida natten til fredag.

Orkanen har udviklet sig til en kraftig kategori 4-orkan som ventes at kunne forsage store ødelæggelser.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx