Af - 04/08-14 07:20

Kvinde fandt rester fra 80 lig gemt i IkeaposerKvinde fandt rester fra 80 lig gemt i Ikeaposer

En kvinde raser over den måde, en svensk kirke i årevis har opbevaret jordiske rester fra mennesker på.

storybild

Kicki Karlén var rasende, da hun så, hvordan knogler fra 80 menneskelig var blevet proppet ned i en bunke Ikea-poser. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Det var et højst makabert syn, der mødte svenske Kicki Karlén da hun så indholdet i en bunke Ikea-poser, hun fandt i Kläckenberg Kirke i Kalmar.

- Der var masser af kranier og knogler proppet ned i Ikea-poser. Jeg talte op mod 80, siger den lokale kvinde til Expressen.se.

De jordiske rester stammer fra menneskelig, der har været begravet under kirken. Skeletterne blev gravet op i forbindelse med en restaurering i 2009, og siden har de altså bare ligget hulter til bulter i de velkendte blå nylonposer fra den svenske møbelgigant. Det er noget, der har vakt Kicki Karléns forargelse.

14-årig finder indianer begravet i baghaven
14-årig finder indianer begravet i baghaven

- Jeg blev rigtig rasende over hvordan de bare lå der. Jeg talte med nogle folk fra sognet, som sagde at knoglerne havde været der siden 2009, siger hun.

Se et billede af nogle af de mange knogler her.

Dengang var arkeologen Ludvig Papmehl-Dufay med til at grave dem op, fortæller han til nyhedssitet The Local.

- Vores mission var at dokumentere og så igen begrave knoglerne, der kan være op til 500 år gamle. Men det blev forsinket, og jeg aner ikke hvorfor. Planen var at begrave dem igen så hurtigt som muligt, men det er op til kirken. Amtsrådet sagde, at knoglerne ikke måtte forlade kirkens grund, så det bliev kompliceret, siger han.

Behandlingen af de døde mennesker er mangel på respekt, skriver Kicki Karlén på sin blog.

- Det er ikke skeletterne, der er makabre - det er historien omkring dem og autoriteter, der ikke tager deres ansvar for disse knogler seriøst.

Berømt britisk konge fundet i kasse
Berømt britisk konge fundet i kasse

- Alle menneskeliv betyder noget, og det er vigtigt, at vi videresender det budskab til kommende generationer. Vi er ikke ligeglade, et menneskeliv er værdifuldt og fortjener respekt, skriver hun og tilføjer:

- Hvordan ville du have det, hvis det var dine bedsteforældre?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Mand klemt fast mellem bygninger:...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx