Af Lars Sejr - 19/09-15 11:30

Ungarn: Vores pigtrådshegn er færdigtUngarn: Vores pigtrådshegn er færdigt

Ungarn fortsætter konfrontatorisk linje til naboer i syd, som fortsat vil sende folk til den blokerede grænse.

storybild

(Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Ungarn har fuldført det ambitiøse og kontroversielle projekt med at opføre et pigtrådshegn langs grænsen til nabolandet Kroatien i et forsøg på at stoppe strømmen af flygtninge og migranter fra syd.

- Hegnet blev færdigt i løbet af natten, siger Attila Kovacs, som er talsmand for landets forsvarsministerium, til nyhedsbureauet AFP.

Flygtningekrise: Tyskland vil straffe kyniske EU-lande
Flygtningekrise: Tyskland vil straffe kyniske EU-lande

Hegnet strækker sig over 41 kilometer. Den resterende del af den 330 kilometer lange grænse mellem de to EU-lande løber langs floden Drava, som er svær at krydse. Drava er en biflod til Donau.

Samtidig har Ungarn indkaldt soldater af reserven for at hjælpe med at udfylde de tomrum, der er opstået andre steder, da aktive soldater er indsat til håndteringen af de mange flygtninge og migranter.

Det rapporterer det statslige nyhedsbureau MTI, som skriver, at reservisterne også kan indsættes til løsning af andre opgaver.

Nu møder Løkke EU-toppen i Bruxelles om flygtningekrise
Nu møder Løkke EU-toppen i Bruxelles om flygtningekrise

Men hegnet løser ikke flygtningekrisen, lyder det fra nabolandet Kroatien, som fortsat vil dirigere flygtninge og migranter mod grænsen til Ungarn trods de ungarske myndigheders voldelige afvisning.

- Der er ikke indgået nogen aftale med Ungarn. Vi har på en måde tvunget dem til at acceptere flygtninge ved at sende dem til grænsen, og det vil vi fortsat gøre, siger den kroatiske premierminister, Zoran Milanović.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx