Af - 19/05-16 07:02

LISTE: Er du dehydreret? Her er 6 sære tegnLISTE: Er du dehydreret? Her er 6 sære tegn

Får du drukket halvanden til to liter vand om dagen? Nej vel? Så læs med her.

Bildstrecke im Grossformat »

Halvanden til to liter om dagen.

Sådan lyder de officielle anbefalinger, hvad angår det daglige væskeindtag i vand. Det er dog de færreste, der når de foreslåede mængder - og det er usundt.

Her er seks sære tegn på, at du er dehydreret.

Du lider af dårlig ånde

Vores spyt har antibakterielle egenskaber, melder Everyday Health. Spyttet modvirker den ildelugtende bakteriedyrkning, men hvis ikke der er væske nok i kroppen, bliver der mindre spyt - og så kommer stanken af selvdød orne altså snigende fra kindhulerne.

Din ellers fedtede hud får tørre pletter

Ifølge The International Dermal Institute er det ikke fordi du mangler olie i huden, at den bliver tør, så lad bare den ekstra drøje fugtighedscreme stå i skabet. Tør hud kommer nemlig af mangel på væske, såsom vand.

Du er holdt op med at svede

Du tramper i pedalerne som en anden Bjarne Riis under den franske sol i 1996, men ikke en dråbe sved er til at spore på din knastørre pande. Det fortæller J. Timothy Lightfoot, Ph.D. og leder hos Huffines Institute for Sports Medicine and Human Performance hos Texas A&M University til Huffington Post. Er der ikke væske nok i kroppen, bliver den smule, der er, brugt til at holde blodcirkulationen i gang. Det er nemlig vigtigere end at svede, så kroppen holdes nedkølet. Det kan til gengæld forårsage overophedning af kroppen og det er farligt.

KORT: Her er de frækkeste danske byer
KORT: Her er de frækkeste danske byer

Liste: Sådan finder du af, om din kat elsker dig
Liste: Sådan finder du af, om din kat elsker dig

Du er konstant sulten

Kender du følelsen af aldrig at blive mæt? Det kan ligeledes skyldes dehydrering, siger Alissa Rumsey, der er talskvinde for American Academy of Nutrition and Dietetics til Health. Det sker ved, at hypothalamus, den del i hjernen, der styrer sult og tørst, kan blive forvirret og bytte om på signalerne, når du er i væskeunderskud.

Du bliver ofte syg

Når slimhinderne i næse og mund udtørres bliver du mere modtagelig overfor bakterier. Og når kroppen ikke får de naturligt tabte væsker - sved, urin og så videre - igen på ny, får organerne ikke transporteret de mineraler rundt til organerne som de har brug for. Og så bliver du syg, skriver Healthline.

Liste: 5 ligegyldige ting på kroppen vi som mennesker har
Liste: 5 ligegyldige ting på kroppen vi som mennesker har

LISTE: 9 skræmmende ting piloter holder hemmeligt for dig
LISTE: 9 skræmmende ting piloter holder hemmeligt for dig

Du er på kur, men tager alligevel på

Ifølge Livestrong.com bremser dehydrering din forbrænding, hvilket påvirker forbrændingen, der kan gå helt i stå. Endda ganske specifikt omkring maven.

H/T Bustle.com

LISTE: 5 ting du ALDRIG må gøre før sex
LISTE: 5 ting du ALDRIG må gøre før sex

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx