Af - 17/02-16 19:20

Derfor tror så mange på overnaturlige kræfterDerfor tror så mange på overnaturlige kræfter

Forskere har undersøgt, hvorfor så mange tror på det overnaturlige.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvorfor er der så mange, der tror på, at der er mere mellem himmel og jord? Det har en gruppe forskere fra University of Chicago undersøgt i en ny rapport.

LÆS OGSÅ: TV: Her er sandheden bag dette mystiske lys på himlen

I første omgang besvarede mere end to tusind mennesker spørgeskemaer, der handlede om deres tro på det overnaturlige samt deres livsglæde. Derefter blev de deltagere, der udtrykte den stærkeste tro på det overnaturlige, matchet med de største skeptikere, inden testpersonerne gennemgik en række tests af deres hukommelse og analytiske evner.

Forskerne fandt ud af, at de mennesker, der troede på overnaturlige kræfter, havde hukommelsesevner på linje med skeptikerne, men de klarede det dårligere i tests, der handlede om analytisk tænkning - herunder vurdering af argumenter, en test af troen på konspirationsteorier samt af logiske evner.

Relativt dårlige analytiske evner er ikke ensbetydende med en tro på det overnaturlige, men ifølge forskerne er mennesker, der har en mangel på disse evner, mere tilbøjelige til at tro på, at der er mere mellem himmel og jord.

LÆS OGSÅ: Hver femte dansker kan have oplevet et spøgelse

LÆS OGSÅ: Asylansøgere forlader svensk bosted i frygt for spøgelser

LÆS OGSÅ: TV: Sådan føles det at dø

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx