27/12-15 16:08

Fifa-kandidat: Vis os omstridt VM-rapport før valgetFifa-kandidat: Vis os omstridt VM-rapport før valget

Jordans prins Ali Bin Al Hussein mener, at Fifa skal lægge Michael Garcias VM-rapport frem før Fifa-valget.

storybild

Ali Bin Al Hussein, der er Jordans prins og kandidat til præsidentposten i FIFA (Billede: Polfoto/arkiv)

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) bør hurtigst muligt offentliggøre en omstridt rapport, der vedrører tildelingen af VM i 2018 og 2022.

Sådan lyder opfordringen fra Jordans prins Ali Bin Al Hussein, der stiller op til præsidentvalget i Fifa den 26. februar.

Tidligere Fifa-boss sat bag tremmer juleaften
Tidligere Fifa-boss sat bag tremmer juleaften

Den tidligere FBI-efterforsker Michael Garcia afleverede sidste år en rapport, der blev sat i værk på grund af mistanke om bestikkelse og korruption i forbindelse med valget af Rusland og Qatar som VM-værter.

Fifa oplyste på baggrund af Garcias rapport, at der ikke var fundet beviser for snyd, og at der derfor ikke var nogen grund til at afholde en ny afstemning.

Michael Garcia kunne ikke genkende den udlægning og valgte efterfølgende at trække sig fra sit arbejde i Fifa. Amerikaneren hævdede, at rapporten afdækkede alvorlige problemer.

Platini om sin Fifa-straf: Den giver ingen mening
Platini om sin Fifa-straf: Den giver ingen mening

Fifa har siden holdt fast i, at rapporten ikke skal offentliggøres, da alle de interviewede personer i rapporten er lovet anonymitet.

Prins Ali Bin Al Hussein mener, at præsidentkandidaterne til det kommende valg i Fifa bør vide, hvad der er foregået. Han mener også, at offentligheden har krav på at vide, hvad der er foregået.

Det oplyste prins Ali Bin Al Hussein søndag på en konference i Dubai, hvor også en anden præsidentkandidat Gianni Infantino deltog.

Sepp Blatter vil appellere Fifas chokdom
Sepp Blatter vil appellere Fifas chokdom

Fifa er i øjeblikket i krise, da flere højtstående officials er blevet arresteret på grund af mistanke om korruption og bestikkelse.

Fifas siddende præsident, Sepp Blatter, og præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, blev i sidste uge udelukket for alle fodboldrelaterede aktiviteter i otte år på grund af en mistænkelig pengeoverførsel.

LÆS OGSÅ: Fifa udelukker Blatter og Platini fra fodbold i otte år

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx