Af Webstud/AS - 06/01-18 09:03; Opdateret: 06/01-18 09:29

Apple indrømmer: Alle Macs og iPhones er ramt af sikkerhedsfejl - det skal du IKKE gøreApple indrømmer: Alle Macs og iPhones er ramt af sikkerhedsfejl - det skal du IKKE gøre

Onsdag kom det frem, at forskere har opdaget ikke bare én, men to alvorlige sikkerhedsbrister i de mikroprocessorer, der sidder i computere og telefoner. Fejlen betyder, at hackere kan få adgang til koder, bankoplysninger og andre personlige informationer. Nu udtaler Apple, at alle deres enheder også er ramt.

storybild

Selvom verdens mest værdifulde firma er kendt for at have et sikkert, lukket styresystem til både iPhone og Mac, er Apple ikke gået fri af 'Meltdown' og 'Spectre', som de to computerfejl, der blev opdaget i slutningen af sidste år, er blevet døbt.

Det skriver Forbes.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Apple skjuler hemmeligt tastatur på din iPhone

I en udtalelse indrømmer it-giganten, at fejlen eksisterer i deres produkter, men at de ikke har nogle konkrete eksempler.

»Alle Mac-systemer og iOS-enheder er påvirket af fejlen, men der er på nuværende tidspunkt ingen kendte udnyttelser, der påvirker kunderne,« udtaler en Apple-talsmand.

LÆS OGSÅ: Hackere låser din iPhone - sådan redder du den

Hvis du har Apple-produkter og vil sikre dig, at dine enheder ikke bliver ofre for 'Spectre' eller 'Meltdown', skal du undlade at downloade apps, der ikke er verificeret på App Store.

Hackere skal nemlig have adgang indefra, for at stjæle informationer fra din computer eller telefon. Derfor har Apple siden bristen blev opdaget udgivet tre opdateringer, og arbejder på højtryk på endnu én, der skal gardere brugerne mod fejlen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Endelig! Legendarisk trick afsløret...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx