Af - 25/09-14 22:02

Børn får 'Only Halal'-skilte på i protestBørn får 'Only Halal'-skilte på i protest

En muslimsk familie fra England har følt sig nødsaget til at iføre deres børn skiltene, så de får den rette mad.

Bildstrecke im Grossformat »

Et britisk forælderpar fra Bradford i West Yorkshire har taget anderledes midler i brug for at sørge for, at deres tre børn får mad, der er halal. I mindst seks tilfælde har børnene i alderen 3-5 år nemlig fået serveret mad, der ikke er halal.

Eksempelvis blev den ældste pige Khadija tilbudt svin, og hun fik også en pakke vingummier med hjem fra skolen. Derfor iførte forældrene dem et skilt eller badge, hvor der står 'Only Halal' for at sikre sig, at de får den rigtige mad.

Skoleinspektør Jane Browne undskylder til familien for de uheldige episoder:

- Måltiderne leveres af Bradford Kommunes ansatte, og vi er kontakt med kommunen for at undersøge, hvorfor vores strenge procedurer ikke er blevet fulgt, siger hun.

Ikea fjerner svinepølse og indfører halal
Ikea fjerner svinepølse og indfører halal

Talsmand for Det Islamiske Trossamfund i Danmark Imran Shah mener, at historien er et klart tegn på dårlig dialog mellem forældrene og skolen:

- Det her med skilte kan virke lidt fjollet. Forældrene og skolen burde indgå i en fornuftig dialog. Det er helt klar et tegn på frustration fra forældrenes side, at pædagogerne i England ikke helt rigtigt har lyttet til dem, siger han til metroxpress.

Men:

- Det er jo fair nok som en protest. For ligegyldigt om børnene har en jødisk spiseetik, eller vegetarisk, så må man respektere det.

Heldigvis er der dog ikke behov for lignende skilte i Danmark, mener han.

- Der er ikke nogen tvivl om, at der i Danmark er en meget mere direkte og konstruktiv dialog mellem forældre og pædagoger. Så nej, jeg mener ikke, at der er behov for sådan nogle skilte i Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Lige efter brylluppet: Brudgom dræbt...
bt.dk
Åbenhjertig Michael Laudrup: Derfor...
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx