Af - 24/04-14 12:22; Opdateret: 24/04-14 12:37

Vejen til et bankende EU-hjerte går gennem mavenVejen til et bankende EU-hjerte går gennem maven

Fransk paté, spanske tapas og græsk moussaka. Mad fra de europæiske køkkener får os til at at føle os mere europæiske.

storybild

Vejen til en mands hjerte går gennem maven, siger man. Det gælder øjensynligt også vejen til et bankende EU-hjerte, viser ny undersøgelse. (Billede: polfoto/arkiv)

Hvordan får man borgerne i EU til at føle sig mere europæiske? Det spørgsmål er der givetvis mange EU-glade politikere, der gerne ville kunne svare på her op til EU-parlamentsvalget. Og nu kommer to forskere dem til hjælp: Den direkte vej til et bankede hjerte for Europa går nemlig gennem maven. Det skriver The Telegraph.

Hver fjerde dansker har spist supermarkedernes skrald
Hver fjerde dansker har spist supermarkedernes skrald

Hvis man spiser spanske tapas, franske egnsretter og mad fra andre europæiske køkkener , er man nemlig mere tilbøjelig til at føle sig som europæer, viser de foreløbige resultater fra et studie med 6.000 deltagere fra Danmark, Storbritannien, Tyskland, Italien, Rumænien og Spanien.
Studiet er netop blevet præsenteret af Dr. Laurie Hanquinet, York University, og professor Mike Savage, London School of Economics, på den årlige konference i British Sociological Association:

Jo flere forskellige, nationale retter, forsøgsdeltagerne spiser til dagligt, desto mere europæiske følte de sig.

Forældres sundhedshysteri giver børn spiseforstyrrelser
Forældres sundhedshysteri giver børn spiseforstyrrelser

Korte rejser til andre EU-lande styrkede også den europæiske identitet, men ikke lige så meget som spansk tapas og mad fra andre landes køkkener.

Omvendt havde det ingen effekt på deltagernes europæiske identitetsfølelse, at de havde boet i et andet EU-land, eller om de jævnligt var i kontakt med familie eller venner i et andet EU-land.

14 forfærdelige fastfood hemmeligheder
14 forfærdelige fastfood hemmeligheder

Ifølge forskernes beregningerne steg følelsen af at føle sig som europæere med 13 procent for hver fremmed ret, deltagerne satte tænderne i.

Et godt råd til de EU-venlige parlamentsvalgskandidaterne kunne måske være at droppe valgflæsken i år og i stedet invitere på en bred buffet med egnsretter fra EU-landene til vælgermøderne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx