Af Thomas Ambrosius - 18/11-17 08:58

26 teenage-piger mindet i Italien26 teenage-piger mindet i Italien

En tragedie i Middelhavet bliver nu markeret i Salerno

storybild

Migranter. 26 nigerianske teenager-piger i alderen 14-18 år blev fredag den 17. november mindet under en begravelsesceromini i den Syditalenske havneby Salerno. (Billede: CIRO DE LUCA)

De drømte om et bedre liv i Europa, men endte deres dage i Middelhavets salte vand. 26 nigerianske unge kvinder og piger i alderen 14-18 år blev i går mindet ved en begravelsesceremoni i Italien. To af dem var gravide, da de omkom.

Ligene af de 26 unge kvinder og piger blev bragt i land i den Syditaliens havneby Salerno den 5. november af det spanske krigsskib Cantabria, som arbejder for EUs anti-trafficking-program. Kort efter blev to mænd - angiveligt en egypter og en libyer - anholdt for menneskesmugling og under mistænkt for at have misbrugt pigerne seksuelt og dræbt dem.

Ligene af teenager-pigerne blev fundet ved to skibsvrag på åbent hav: 23 lig ved det ene vrag og tre ved det andet.

Obduktioner af ligene har imidlertid fastslået, at de unge kvinder og piger har lidt samme skæbne som tusindvis af andre migranter, der forsøger at krydse Middelhavet i usikre fartøjer: De druknede. Læge og professor Antonello Crisci siger til The Guardian:

»Der var ingen tegn på, at de var blevet voldtaget eller udsat for vold. De er med stor sandsynlighed druknet.«

Politiets teori er, at de to mænd har været skippere på den ene af bådene. De er fortsat anholdt og sigtet for menneskesmugling.

Mindst 100 personer er fortsat savnet efter forlisene, mens 375 overlevende også blev bragt i land af Cantabria. De fleste overlevende kom fra Nigeria og andre Afrikanske lande syd for Sahara, blandt andre Ghana, Sudan og Senegal.

Selv om Italien har indgået en aftale med det nordafrikanske land Libyen om at stoppe flygtningestrømmen fra Afrika, og antallet af migranter er aftaget med omkring 70 procent siden sommer, fortsætter strømmen med Europa. Tusindvis af migranter tager fortsat chancen og lader sig fragte over Middelhavet i elendige fartøjer i håbet om at få et bedre liv i Europa. På bare fire dage i starten af november blev over 2.560 migranter reddet på Middelhavet.

Ærkebiskop Luigi Moretti og imam Abderrhmane Es Sbaa forestod fredag begravelsesceremomi for de 26 unge nigerianske kvinder og piger på kirkegården i Salerno. En mor mistede sine tre døtre i tragedien.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Kort efter hustruens død: USA's...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Tre studerende forsvandt sporløst...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx