Af - 29/01-17 17:09

350.000 briter vil forbyde Trump adgang til deres land350.000 briter vil forbyde Trump adgang til deres land

Donald Trump bør ikke have lov til at møde den britiske dronning, mener tusindvis af briter.

storybild

Donald Trump har sørget for, at borger fra syv muslimske lande ikke må komme ind i USA. Nu vil tusindvis af briter forbyde Trump i at møde landets dronning. (Billede: Scanpix/Reuters/Carlos Barria)

Det er blevet mødt med massiv modstand verden over, at USA’s præsident, Donald Tump, i går underskrev et dekret, der forbyder borgere fra syv muslimske nationer at komme ind i USA.

Merkel går nu også i rette med Trumps indrejseforbud
Merkel går nu også i rette med Trumps indrejseforbud

Blandt andet Iran er på listen, og landet udsendte efterfølgende en åben erklæring, hvori man kaldte indrejseforbudet en ‘åben fornærmelse af den muslimske verden’. Samtidigt har iranerne som modsvar forment amerikanere adgang til deres land.

Nu vil tusindvis af briter gøre det samme. Forbuddet skal imidlertid ikke gælde alle amerikanere, men kun Donald Trump selv, som de ikke vil have ind i landet.

DF om Samuelsens Trump-kommentar: Han burde ikke udtale sig
DF om Samuelsens Trump-kommentar: Han burde ikke udtale sig

- Donald Trump bør tillades adgang til Storbritannien som leder af den amerikanske regering, men han bør ikke blive inviteret til et officielt statsbesøg, fordi det ville være flovt for hendes majestæt dronningen, lyder beskrivelsen således i en underskriftsindsamling på det britiske parlaments hjemmeside.

- Donald Trumps veldokumenterede kvindehad vulgaritet gør ham ukvalificeret til at blive taget imod af hendes majestæt dronningen (Elizabeth, red.) eller prinsen af Wales (William, red.) Derfor, i løbet af hans tid som præsident, bør Donald Trump ikke blive inviteret til Storbritannien til et officielt statsbesøg, fortsætter beskrivelsen.

Danmark kalder Trumps indrejseforbud uklogt
Danmark kalder Trumps indrejseforbud uklogt

I skrivende stund (kl. 17.15) har mere end 365.000 briter skrevet under - et tal, der stiger med omkring 1.000 i minuttet. Men det er mere end rigeligt. Det britiske parlament er således forpligtet til at tage stilling til alle underskriftindsamlinger, der ruder 100.000 underskrifter.

Den britiske premierminister, Theresa May, var i sidste uge på besøg hos Donald Trump i Washington, hvor han accepterede en invitation fra dronning Elizabeth om at komme på besøg senere på året.

Mand gik amok i lufthavn: Sparkede muslimsk kvinde og råbte om Trump
Mand gik amok i lufthavn: Sparkede muslimsk kvinde og råbte om Trump

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Med ét tweet sendte 20-årig...
bt.dk
Fem gode råd: Sådan holder du varmen...
bt.dk
Bør man tage folien af smøreost og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx