Af Ritzau - 04/12-16 13:44; Opdateret: 04/12-16 14:46

Fidel Castro bisættes ved simpel ceremoniFidel Castro bisættes ved simpel ceremoni

Den cubanske revolutionsleder, der blev 90, begraves ved siden af mausoleum for frihedshelten Jose Marti.

storybild

Kortegen med Fidel Castros aske ankommer til kirkegården Santa Ifigenia i Santiago de Cuba i den østlige del af landet. (Billede: Reuters/Edgard Garrido)

De jordiske rester af Cubas mangeårige revolutionsleder Fidel Castro er søndag ved en simpel ceremoni begravet i Santiago de Cuba i den østlige del af landet.

Hans urne blev lagt ned ved siden af et mausoleum for den cubanske 1800-tals frihedshelt Jose Marti.

Det er kulminationen på en uge med store folkemøder til ære for den tidligere cubanske præsident. Fidel Castro døde 25. november. Han blev 90 år.

Hans urne er blevet kørt på tværs af landet de sidste fire dage for at ende i Santiago de Cuba. Det var her han i 1953 iværksatte det oprør, der i januar 1959 endte med diktatoren Fulgencio Batistas fald.

Sidste stop var klokken syv søndag morgen (13.00 dansk tid) på kirkegården Santa Ifigenia, hvor en stor folkemængde mødte Castros urne med råbet "Leve Fidel".

Samtidig i hovedstaden Havana har der lydt 21 kanonsalutter.

Bisættelsen er lukket for offentligheden, og der er ikke frigivet billeder af Castros gravsted. Hvis der kommer tv-optagelser, vil de blive vist forskudt.

Der blev efter Castros død erklæret ni dages landesorg,

Lørdag aften stod præsident Raul Castro i spidsen for en meget stor demonstration på Revolutionspladsen i Santiago til ære for hans afdøde bror.

- Foran Fidels jordiske rester sværger vi, at vi vil forsvare fædrelandet og socialismen.

- Han viste, at ja vi kunne, ja vi kan, ja vi vil overvinde enhver forhindring, trussel, uro i vores beslutsomme opbygning af socialismen i Cuba, sagde Raul Castro.

Castro blev Cubas leder i 1959. Han stod i spidsen for landet i 49 år. Først som en nationalt orienteret leder, siden som kommunist og i ledtog med Sovjetunionen.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
Her er den overraskende sandhed om...
bt.dk
Kvinde voldtaget i by-centrum
bt.dk
Brandfolk slås mod voldsom brand -...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx