Af Ritzau - 14/10-16 09:53

Frigivelse af 21 kidnappede piger skaber nyt håb i NigeriaFrigivelse af 21 kidnappede piger skaber nyt håb i Nigeria

Regeringen i Nigeria mener, at der er mulighed for, at islamistisk gruppe vil frigive flere kidnappede piger.

storybild

Nigerias vicepræsident, Yemi Osinbajo, tager imod en af 21 frigivne piger og hendes baby. Frigivelserne styrker håb om, at flere piger, som blev bortført af ekstremister i Nigeria, vil komme hjem. (Billede: Scanpix/Philip Ojisua)

Den ekstremistiske gruppe Boko Haram har frigivet 21 af flere end 200 bortførte skolepiger fra byen Chibok, og nu er der i Nigeria håb om, at flere vil følge efter.

- Frigivelsen af de 21 piger, som blev bortført for to år siden, øger muligheden for, at vi vil se flere frigivelser i de kommende uger. Det siger embedsmænd i det nigerianske forsvarsministerium.

Ifølge Nigerias præsidentkontor blev pigerne frigivet efter forhandlinger, hvor Det Internationale Røde Kors og Schweiz mæglede.

Den nigerianske regering har tilbagevist påstande om, at den skulle have givet den ekstremistiske gruppe indrømmelser i form af fangeudvekslinger.

Lokale kilder siger til nyhedsbureauet AFP, at pigerne skulle være udvekslet med fire fængslede Boko Haram-medlemmer.

- Vi kan ikke oplyse detaljer om, hvordan frigivelserne kom i stand, men arbejdet på at få flere frigivet fortsætter, og vi er optimistiske, siger Rabe Abunukar, som er talsmand for Forsvarsministeriet, ifølge The Guardian.

Boko Haram holder stadig over 190 piger fra Chibok som fanger. Bevægelsen tog oprindelig 276 piger, men en del af dem havde held til at flygte i timerne efter kidnapningen.

I september indrømmede den nigerianske regering, at den var tæt på at få en fangeudveksling i stand sidste år, men at forhandlingerne brød sammen.

Bortførelsen af skolepigerne vakte stor international opmærksomhed i april 2014, og der blev rettet fokus på den ekstremistiske bevægelses fremfærd i det nordlige Nigeria.

Den amerikanske førstedame, Michelle Obama, blev en del af onlinebevægelsen #BringBackOurGirls.

Den nigerianske præsident, Muhammadu Buhari, er blevet voldsomt kritiseret for ikke at have fået frigivet pigerne.

Boko Harams mål er et islamistisk kalifat i det nordøstlige hjørne af Nigeria, der med over 182 millioner indbyggere er Afrikas mest befolkningsrige land.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx