17/06-16 10:49; Opdateret: 21/06-16 09:23

Mor i chok over H&M: Har I tænkt jer, at min baby skal have det tøj på?Mor i chok over H&M: Har I tænkt jer, at min baby skal have det tøj på?

37-årige Elisabeth Gilje fra Norge er forarget over en bikinitop fra H&M til meget små børn.

Bildstrecke im Grossformat »

"Mener I virkelig seriøst, at min 15 måneder gamle baby skal skjule sit bryst, når hun leger på stranden? Bikinitoppe i strørrelse 92 er forfærdelige."

Sådan skrev den 37-årige mor til to, Elisabeth Gilje, til et billede på Instagram, hvor man ser bikinitoppen til små børn fra H&M.

- Jeg blev overrasket og vred over at se en bikini i sådan en lille størrelse. Jeg reagerede helt spontant og spurgte en medarbejder, om det virkelig kunne passe, siger hun til til det norkse medie Side2.

Plus-size model censureret på Facebook
Plus-size model censureret på Facebook

Elisabeth Gilje tænker, at det vel var meningen, at bikinien skulle være 'sød' - men hun mener ikke, at den er hverken sød eller nuttet.

- Min datter sad i barnevognen med sut i munden. Jeg kan slet ikke forestille mig hende i bikinitop. Alt til små børn skal vel være 'sødt' - men jeg synes bestemt ikke, at det er 'sødt' at iføre børn unødvendigt voksentøj, lyder det fra moderen, som forsætter:

- Børn på 1 år skal have det komfortabelt. De har netop lært at gå, og de bruger ble. De er ikke kønsmodne og skal heller ikke betragtes, som om de er. Ved at lade dem være nøgne eller klæde dem i aldersegnende ting som en badeble eller badedragt, lader man børn være børn.

37-årige Elisabeth Gilje

H&M er langt fra de eneste, som sælger bikinier til babyer, men Elisabeth Gilje mener, H&M bør være gode forbilleder.

- H&M er ikke de eneste, der sælger denne beklædning til små børn. Men de er med til at skabe trends og holdninger - og de når ud til mange mennesker. H&M bør være i stand til at sætte et godt eksempel og ikke sælge tøj, der seksualiserer småbørn, siger Elisabeth Gilje.

H&M: - Vores kunder sætter pris på udbuddet

Side2 har kontaktet Hennes & Mauritz med en række spørsmål om, hvorfor de sælger bikinitoppe i så små størrelser.

Det eneste PR-ansvarlig for H&M Norge, Vibeke Holann ville sige i den sammenhæng var følgende:

- Vi tilbyder både bikinier og badedragter fra str. 92 - og har gjort det over flere år. Vores kunder sætter pris på udbuddet.

H&M i Danmark sælger også bikinier ned til størrelse 92.


LÆS OGSÅ: Mors hjerteskærende opråb: Derfor skal I vaccinere jeres børn

LÆS OGSÅ: Så mange børn forgiftes efter at have spist planter - som kan købes i IKEA

LÆS OGSÅ: Skub op-is med alkohol kan sælges lovligt til børn

LÆS OGSÅ: Studie: Elever lukker sig inde med mobiler i frikvarteret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx