09/09-13 13:19

Danmark skriver under på krig mod SyrienDanmark skriver under på krig mod Syrien

Udenrigsminister Villy Søvndal underskriver erklæring, der fordømmer og kræver reaktion på giftgasangreb.

storybild

Udenrigsminister Villy Søvndal underskriver erklæring, der fordømmer og kræver reaktion på giftgasangreb. (Billede: Polfoto)

Den danske regering tilslutter sig en Syrien-erklæring, som USA og flere andre lande blev enige om i forbindelse med G20-mødet i Skt. Petersborg i sidste uge.

Erklæringen, der blev underskrevet af 10 lande i fredags, fordømmer et kemisk angreb 21. august og støtter en klar international reaktion mod styret i Syrien.

LÆS OGSÅ: 'Befriet' syrisk by fik valget: Bliv muslimsk eller dø

- I den danske regering har vi besluttet også at tilslutte os erklæringen. Vi er enige i indholdet, og jo større international enighed, der kan skabes om at løse den forfærdelige og fastlåste situation i Syrien, jo bedre er det, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

I weekenden blev EU's udenrigsministre enige om at konstatere, at der fandt et angreb med kemiske våben sted den 21. august i Damaskus.

Samtidig blev udenrigsministrene enige om at afvente en rapport fra FN's våbeninspektører før en eventuel aktion i Syrien. Det fik Tyskland, som modsat Danmark er G20-medlem, til at støtte erklæringen, som USA har taget initiativ til.

- Der tegner sig et billede af en voksende international forståelse af vejen frem. EU-landene bakker op om en stærk international reaktion.

LÆS OGSÅ: Assad om brug af kemiske våben: Ingen beviser

- Flere lande har desuden udtrykt ønske om først at se FN-inspektørernes foreløbige rapport. Den venter vi i løbet af ugen, siger Villy Søvndal.

Den danske regering har flere gange slået fast, at Danmark støtter en "begrænset og målrettet aktion" mod Syrien.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Go' Morgen Danmark-vært har solgt...
bt.dk
Motorcyklist og bilist i voldsom...
bt.dk
30-årig søn nægtede at flytte...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx