Af - 20/05-17 15:29

Arbejdere finder myrdet teenagers arm stikke op af jordenArbejdere finder myrdet teenagers arm stikke op af jorden

En nøgen arm stak pludselig ud af den lerjord, som en gravmaskine havde rykket rundt på.

storybild

Den svenske pige Marua Ajouz forsvandt sporløst for næsten 15 år siden. Hun blev blot 18 år. (Billede: Privatfoto )

Det fund gav pludselig et mere end fjorten år gammelt mordmysterium nyt liv.

Den bare arm, der blev fundet i begyndelsen af april i år uden for den svenske by Malmø, sad fast til liget af en kvindekrop. En krop, der manglede sit hoved. Nu er det hovedløse lig blevet identificeret som den svenske teenagepige Marua Ajouz, som forsvandt uden at efterlade sig spor i december 2002.

Ti måneder senere - i 2003 - blev hendes afskårne hoved fundet i en skov ved Hyby uden for Malmø. Det var pakket ind i en sort plastikpose og placeret i en grav, dækket af sten.

Hun blev blot 18 år.

Det lykkedes dengang aldrig politiet at finde flere spor efter hende. Indtil nu, hvor en gravemaskineoperatør under arbejdet med at rydde jorden til opførelse af villaer i landsbyen Nordanå pludselig fik øje på armen, der stak ud af jorden.

Det skriver det svenske medie Expressen.

Rystende mord på 16-årig: Forklædte det angiveligt som trafikulykke
Rystende mord på 16-årig: Forklædte det angiveligt som trafikulykke

Torsdag kunne politiet meddele, at det efter en måned var lykkedes at identificere resten af den forsvundne pige. Fra begyndelsen mistænkte politiet, at det kunne være hende, de havde fundet, men de har ikke kunnet bekræfte det før nu.

»Vi kan ikke kommentere sagen mere på nuværende tidspunkt,« fortæller politiets kommunikationsrådgiver Stephan Söderholm til Expressen.

Marua Ajouz forsvandt få dage før jul i 2002. Hun blev meldt savnet, efter hun aldrig dukkede op til en aftale med en veninde, som hun skulle købe julegaver sammen med.

Efter politiet i efteråret 2003 fandt den unge kvindes hoved, blev hendes kæreste - en mand på 23 med et længere generalieblad bag sig - hovedmistænkt i sagen. Hun havde været sammen med ham, dagen før hun forsvandt, men under en afhøring nægtede han, at han havde noget med drabet på hende at gøre. Han forklarede samtidig, at Marua var væk, da han vågnede den morgen, hun forsvandt.

Morddømt nordmand er blevet løsladt af DRCongo
Morddømt nordmand er blevet løsladt af DRCongo

Fire andre personer fra pigens omgangskreds har været mistænkte i sagen. Men ingen har været sigtet eller tiltalt - eller dømt.

Til Expressen fortæller pigens far - Mohammed Ajouz - at fundet af hendes krop er som et chok.

»Selvom hendes hoved blev fundet, efter hun forsvandt, har vi længe nægtet at acceptere, at Marua var død,« siger han.

For ham føles det som dagen for snart 15 år siden, da datteren forsvandt. Den nye besked fra politiet gør, at familien nu endeligt må acceptere, at datteren ikke kommer tilbage.

Ung sydafrikaner er tiltalt for øksedrab på sin rige familie
Ung sydafrikaner er tiltalt for øksedrab på sin rige familie

»Jeg sad i kantinen og skulle spise, men jeg måtte bare gå væk for at græde og bearbejde følelser for mig selv,« forklarer Mohammed Ajouz.

Politiet oplyser til Expressen, at de vil skal finde ud af, om de vil genoptage den gamle drabssag. Det håber faderen, at man gør.

»Det eneste, vi kan håbe på nu, er, at politiet løser sagen, og at de skyldige endelig kan blive stillet til ansvar for drabet,« siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx