Af - 04/06-17 18:20

18-årige Marcus købte billig ring i tøjbutik - det kostede ham næsten en finger18-årige Marcus købte billig ring i tøjbutik - det kostede ham næsten en finger

En ung mand fra Norge kommer nu med en advarsel mod en bestemt type ringe, efter han nær havde mistet sin finger.

Bildstrecke im Grossformat »

En 18-årig mand fra Norge kommer nu med en advarsel til alle andre mod at gøre det samme, som for nylig sendte ham ud i et flere timer langt smertehelvede.

Marcus Dyrseth fra byen Horten syd for Oslo havde købt en ring af stål for 50 kroner i en tøjbutik i Sverige - men da han i forgårs tog den på, gik det helt galt. Den unge mands finger begyndte straks at svulme op, så han ikke kunne få ringen af igen. Det skriver Dagbladet.

Han spurgte sin mor om hjælp, men hun kunne heller ikke få den af, så sammen måtte de tage til lægevagten for at få den fjernet. Nu fortæller hun historien på Facebook, hvor hun har vedhæftet et billede af Marcus’ finger efter episoden.

Mand med ny tatovering døde - efter han ignorerede vigtigt råd
Mand med ny tatovering døde - efter han ignorerede vigtigt råd

‘Efter at have tilbragt seks timer på akutmodtagelsen sammen med Marcus har jeg lyst til at advare på det kraftigste mod at bruge ringe af stål,’ skriver Hilde Elisabeth Dyrseth i opslaget, som har fået næsten 10.000 reaktioner siden i går.

På sygehuset forsøgte sygeplejerskerne at skære ringen af med en lille sav, men det virkede ikke. De prøvede også at sætte små tråde ind under ringen for at gøre Marcus’ finger smallere, men heller ikke det havde de held med.

12-årige Philip endte i brutalt cykelstyrt - nu advarer hans mor alle om modbydelig cykel-leg
12-årige Philip endte i brutalt cykelstyrt - nu advarer hans mor alle om modbydelig cykel-leg

Fingeren blev imidlertid mere og mere hævet, og sygeplejerskerne frygtede for, at fingeren ikke stod til at redde, hvis ikke ringen røg af hurtigt. Marcus og hans mor blev derfor sendt til et sygehus i byen Tønsberg 20 kilometer derfra.

Vinkelsliber og tang
Her blev der taget noget grovere midler i brug. Hospitalets driftsafdeling blev tilkaldt med en vinkelsliber, men det påførte blot endnu flere smerter.

‘Det lykkedes for dem at lave to spor i ringen, men dette indebar store smerter for Marcus på grund af den kraftige varme, der opstod, så de måtte stoppe igen,’ skriver Hilde på Facebook og forklarer, at der skulle en stor tang til, før det endelig lykkedes at få ringen af.

Over for Dagbladet uddyber hun:

Hun var træt af sin tatovering og fik den fjernet: Nu advarer hun andre mod metoden
Hun var træt af sin tatovering og fik den fjernet: Nu advarer hun andre mod metoden

- Til sidst kom der en med den største tang, jeg nogensinde har set og fik klemt tangen af. På det tidspunkt var der gået fire timer, siden han selv begyndte at hive i ringen.

Marcus’ finger havde svulmet så meget op, at ringen havde ædt sig hele vejen ind til kødet i fingeren og efterladt et stort, åbent sår. Han fortæller nu til Dagbladet, at han frygter for varige mén.

- Jeg er bekymret for, hvordan det kommer til at gå med fingeren. Efter dette kommer jeg nok aldrig til at have en ring på igen, siger han og supplerer:

- Det var virkelig smertefuldt. Jeg anbefaler ingen at købe sig en ring af stål.

På Facebook skriver Hilde, at lægepersonalet opfordrede hende til at dele historien på Facebook for at advare andre mod at anskaffe sig ringe af stål.

Tusinder har delt Facebook-opslaget: Snus gav mig cancer
Tusinder har delt Facebook-opslaget: Snus gav mig cancer

‘Det kan virke som en lille og ubetydelig ting, men på de fire timer det tog at få ringen af, lå frygten for at fingeren skulle miste blodcirkulationen. Huden, hvor ringen sad, er væk, så faren for infektion er stor. Spørgsmålet er nu, om der skal plastikkirurgi til,’ skriver hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx