Af Ritzau - 31/03-17 09:03; Opdateret: 31/03-17 11:19

Liget af myrdet nordkoreaner er fløjet til NordkoreaLiget af myrdet nordkoreaner er fløjet til Nordkorea

Malaysia og Nordkorea indgår bytteaftale. Malaysiske borgere udveksles med drabsmistænkte nordkoreanere.

storybild

Ni malaysiske borgere blev tidligt fredag fløjet hjem til Malaysia fra Nordkorea, hvor de har været fængslet. De indgår i en bizar byttehandel. Nordkorea har til gengæld modtaget liget af den myrdede halvbror til landets enevældige leder, Kim Jong-un. (Billede: Scanpix/Manan Vatsyayana)

Liget af den myrdede halvbror til Nordkoreas leder, Kim Jong-un, og tre mordmistænkte nordkoreanere er blevet fløjet fra Malaysia til Nordkorea.

Det oplyser Kinas udenrigsministerium ifølge AFP.

- Liget af den borger fra den nordkoreanske republik, som døde i Malaysia, og de relevante borgere fra den nordkoreanske republik er vendt hjem til Nordkorea i dag, siger en talsmand.

Halvbroren Kim Jong-nam blev myrdet i Kuala Lumpurs lufthavn i februar, og det nordkoreanske regime anses for at stå bag mordet.

Kim Jong-nam blev dræbt med nervegassen VX.

Hjemsendelsen er led i en aftale om udveksling mellem Malaysia og Nordkorea.

Tidligt fredag landede ni malaysiske borgere i deres hjemland. De har siddet fængslet i Nordkorea. De indgår i den bizarre byttehandel.

At nordkoreanerne var på vej hjem, fremgår af billeder, der er taget i kabinen i et fly på vej fra Malaysia til Beijing i Kina.

Om bord var Hyon Kwan-song, der er andensekretær på den nordkoreanske ambassade i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, og Kim Uk-il, der arbejder for det statslige nordkoreanske flyselskab Koryo.

En tredje person, Ri Ji-u, der kendes under navnet James, har også fået lov til at forlade Malaysia. Han har haft sin gang på den nordkoreanske ambassade i Malaysia.

Kim Jong-nam blev dræbt i Kuala Lumpurs lufthavn 13. februar med nervegassen VX, der af FN regnes for et masseødelæggelsesvåben. Optrinet blev opfanget af overvågningskameraer.

To kvinder er sigtet for drabet. Det er en indonesisk og en vietnamesisk kvinde, som angiveligt tværede den giftige klud med VX i ansigtet på Kim Jong-nam.

Nordkorea anses for at have sat drabet i scene. Nordkorea hævder i øvrigt, at den døde ikke er Kim Jong-nam.

Kim Jong-nam levede i et selvvalgt eksil. Han var den ældste af Kim-brødrene og kunne være en trussel for den yngre halvbror.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astana-dansker om lukningssnak: 'Det...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx