Af - 10/07-15 18:40; Opdateret: 10/07-15 18:53

Dreng død efter svømmetur: Angrebet af livsfarlig amøbeDreng død efter svømmetur: Angrebet af livsfarlig amøbe

En amerikansk teenager blev angrebet af amøben Naegleria fowleri, da han tog sig en svømmetur i en sø. Drengen blev efterfølgende lagt i koma og døde til sidst af hjernebetændelse.

storybild

Billedet her har intet med historien at gøre. Det er taget under dette års Roskilde Festival, og manden på billedet er ikke kommet til skade. (Billede: Polfoto/Arkiv)

En svømmetur i Lake Minnewaska i Minnesota, USA, blev tirsdag fatal for en 14-årig dreng.

Ifølge Sky News blev den amerikanske teenager angrebet af den fritlevende amøbe Naegleria fowleri, som findes over hele verden og trives i blandt andet varmere søvand.

Dansk dreng frygtes druknet i Sydfrankrig
Dansk dreng frygtes druknet i Sydfrankrig

Amøben kan trænge ind i hjernen og forårsage akut eller kronisk hjernebetændelse. I den amerikanske drengs tilfælde blev han ramt af akut betændelse i hjernen og måtte undergå behandling på University of Minnesota Medical Center.

Drengen blev tirsdag lagt i koma, men stod ikke til at redde. Torsdag døde han. Det meddeler CBS News, som også oplyser, at der tidligere har været to andre tilfælde af Naegleria fowleri-angreb i Minnesota. I henholdsvis 2010 og 2012.

Person omkommet i drukneulykke ved Kolding
Person omkommet i drukneulykke ved Kolding

I Danmark er der ifølge Statens Seerum Institut aldrig observeret angreb af den livstruende amøbe. Det eneste skandinaviske, fatale tilfælde, man kender til, er med en ellers rask nordmand, som blev smittet i Thailand på grund af en næseskylning med vandhanevand.

Efter den tragiske hændelse med den 14-årige dreng blev to offentlige strande i Minnesota lukket. Disse er nu genåbnet, meddeler Sky News.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx