Af Lars Sejr - 19/11-15 06:59

Obama skændes med Republikanerne om syriske flygtningeObama skændes med Republikanerne om syriske flygtninge

Præsident Barack Obama vil nedlægge veto mod lovforslag om skærpet kontrol med flygtninge fra Syrien.

storybild

USA's præsident, Barack Obama. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Republikanske politikere i Washington fortsætter deres forsøg på at stoppe præsident Barack Obamas plan om, at USA de kommende år skal modtage 10.000 flygtninge fra Syrien.

Efter fredagens massakrer på mindst 129 tilfældige mennesker i Paris har flere republikanere advaret om, at der kan være risiko for, at militante personer kan slippe ind i landet under dække af at være på flugt fra krigen i Syrien.

En af gerningsmændene bag angrebene i Paris menes at være kommet ind i Europa efter at have udgivet sig for at være syrisk migrant.

Putin og Obama i møde: Varede kun 20 minutter
Putin og Obama i møde: Varede kun 20 minutter

Ledende republikanere har derfor fremsat et lovforslag, der indebærer skærpede baggrundstjek af syrere og irakere, der ønsker at komme ind i USA. En midlertidig lempelse af de amerikanske visumregler for personer fra blandt andet Syrien kræves også fjernet.

- Jeg mener ikke, at vi kan spille russisk roulette med vores nationale sikkerhed, siger Michael McCaul, der er formand for udvalget for national sikkerhed i Repræsentanternes Hus.

Barack Obama: - Det er et angreb på menneskeheden
Barack Obama: - Det er et angreb på menneskeheden

En afstemning om forslaget kan komme allerede torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP. Men fra Det Hvide Hus lyder det, at Obama vil benytte sig af sin vetoret, hvis forslaget bliver vedtaget.

- I betragtning af de liv, der står spil og af hensyn til vigtigheden af amerikansk lederskab i forhold til den syriske flygtningekrise for vores partnere i Mellemøsten og Europa, vil præsidenten nedlægge veto, hvis han bliver præsenteret for H.R. 4039 (lovforslaget, red.).

Presset på politikerne i Kongressen er taget til, efter at guvernører fra mindst 27 af USA's 50 delstater har udtrykt modstand over for at modtage flere flygtninge fra Syrien.

LÆS OGSÅ: Netanyahu hylder stærkt bånd til USA i Det Hvide Hus

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx