Af Ritzau - 17/11-16 01:53; Opdateret: 17/11-16 02:57

Colombias militær dræber to Farc-oprørere i kampColombias militær dræber to Farc-oprørere i kamp

Oprørerne forlod angiveligt deres område i Bolivar-provinsen med våben, uden at det var aftalt med militæret.

storybild

Tusindvis af Farc-oprørere - kvinder som mænd - holder til i den colombianske jungle. Ønsker de at forlade bestemte områder, skal oprørerne underrette militæret herom. (Billede: Scanpix/Luis Acosta)

To formodede Farc-oprørere er blevet skudt og dræbt i kampe i provinsen Bolivar i det nordlige Colombia, mens en tredje har overgivet sig.

Det oplyser landets militær onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Drabene sker, blot få dage efter at den venstreorienterede guerillabevægelse og den colombianske regering i weekenden blev enige om en revideret fredsaftale.

Samtidig er det første gang, at den våbenhvile, der blev indgået i august og siden er blevet forlænget til udgangen af året, er blevet brudt.

Colombias regering og Farc underskrev en fredsaftale i september, men den blev overraskende nedstemt med et snævert flertal af vælgerne i Colombia under en folkeafstemning i oktober.

Mange vælgere mente tilsyneladende, at fredsaftalen var for føjelig over for oprørsgruppen.

Den nye aftale har til formål at afslutte Colombias 52 år lange konflikt, der har dræbt flere end 220.000 mennesker og fordrevet millioner.

Der er ifølge Reuters endnu ikke truffet en beslutning om, hvordan den nye aftale skal endeligt godkendes, men det ser ud til, at det bliver gennem Kongressen og ikke ved en folkeafstemning som sidst.

Tusindvis af Farc-oprørere har siden 2. oktober, hvor den oprindelige fredsaftale blev forkastet, været efterladt i limbo. Indtil de bliver afvæbnet, skal oprørerne forblive i bestemte områder og underrette militæret, hvis de ønsker at forlade dem.

De to dræbte Farc-oprørere blev ifølge militæret skudt og dræbt, fordi de forlod deres område med våben, hvilket førte til ildkamp.

- Der var kampe syd for Bolivar-regionen, og guerillaer, som påstår at tilhøre Farc, blev dræbt, oplyser regeringens chefforhandler, Humberto de la Calle, til tv-stationen Caracol ifølge nyhedsbureauet AFP.

Også den colombianske regering har bekræftet kampene.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx