Af Ritzau - 29/03-17 20:46; Opdateret: 29/03-17 21:28

Fup med lukket bro sender guvernørs vejchef i fængselFup med lukket bro sender guvernørs vejchef i fængsel

To af den amerikanske politiker Chris Christies tidligere ansatte er idømt fængsel for embedsmisbrug.

storybild

Bill Baroni, tidligere medarbejder under guvernør Chris Christie (afbilledet), er idømt to års fængsel for at have lukket en bro i politisk hævnakt. (Billede: Reuters/Jonathan Ernst)

Den tidligere republikanske præsidentkandidat og nuværende guvernør i delstaten New Jersey, Chris Christie, må onsdag notere sig, at to af hans tidligere ansatte skal i fængsel i en penibel sag for guvernøren.

Sagen, der er kendt som Bridgegate, handler om, at en af USA's travleste broer mellem New Jersey og New York City bevidst blev holdt lukket.

Det skete for at straffe borgmesteren af byen Fort Lee for, at han ikke støttede Chris Christies valgkamp.

- Jeg fortryder mere end noget andet, at jeg tillod mig selv at blive involveret i dette her. Jeg tog fejl og jeg er oprigtigt ked af det, siger Bill Baroni, tidligere direktør for New Jerseys trafikmyndigheder, ifølge netavisen nj.com.

Flere amerikanske medier skriver, at Bill Baroni onsdag er idømt to års fængsel for sine handlinger.

Tidligere vicestabschef Anne Bridget Kelly er idømt 18 måneders fængsel. Begge blev i efteråret kendt skyldige.

Skandalen kostede i manges øjne Chris Christie dyrt i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat i 2016. Her droppede han ud af kampen i februar efter dårlige resultater ved de indledende delstatsvalg.

Fort Lee, placeret i delstaten New Jersey, ligger vest for New York Citys hovedø, Manhattan, på den anden side af Hudson-floden.

Byen er forbundet med Manhattan via den store George Washington Bridge. Broen er stærkt trafikeret, og mange krydser hver dag for at komme til og fra arbejde.

I 2013 blev flere spor på broen dog pludselig lukket midt i myldretiden med enorme køer og trafikpropper til følge. Sporene var lukket en hel arbejdsuge. Årsagen blev anført som værende et trafikstudie.

Efterfølgende er det kommet frem, at myndighederne havde lukket broen for at straffe den demokratiske borgmester af Fort Lee for ikke at have støttet Chris Christies genvalg som guvernør i New Jersey.

Det er embedsmisbrug.

Chris Christie selv er ikke blevet anklaget for at have beordret broen lukket. Det til trods er sagen anset som medvirkende til, at han ikke blev Donald Trumps vicepræsident.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Laudrup færdig som træner på...
bt.dk
Kan du se ligheden? Meghan Markles...
bt.dk
Stor overraskelse i Tyskland: Bayern...
bt.dk
Line Baun: Det lyder uhyggeligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx