Af Julie Laurs Bundgaard - 18/04-17 18:15

To danske turister i bommert i italiensk springvandTo danske turister i bommert i italiensk springvand

Det blev en dyr fornøjelse for en dansk 17-årig og en noget ældre kvinde.

storybild

Arkivfoto: EPA/CLAUDIO PERI (Billede: Scanpix/CLAUDIO PERI)

I påskeferien valfarter turister fra hele verden til Rom for at se byens smukke gamle bygninger og nyde specialiteter fra det italienske køkken. For to danske turister blev turen til Rom en tand dyrere end forventet.

En 60-årig dansk kvinde og en 17-årig dansk dreng fik hver en bøde på 450 euro, svarende til ca. 3.350 danske kroner, for at tage fodbad i et af Roms offentlige springvand.

Det skriver The Local.

De to danske turister sad angiveligt på kanten af et springvand på Piazza Venezia med deres fødder og ben dyppet i vandet for at køle af, da en betjent gjorde dem opmærksom på, at de overtrådte loven.

Verdens ældste blev 117 - overlevede på rå æg og singleliv
Verdens ældste blev 117 - overlevede på rå æg og singleliv

Ifølge en udtalelse fra rådhuset i Rom, virkede den kvindelige turist overrasket over, at det ikke var tilladt at tage et 'fodbad' i springvandet.

'Kvinden var meget irriteret over den store bøde og sagde, at hun ville protestere til den danske ambassade,' skriver de i udtalelsen.

Siden januar sidste år, er ti personer blevet anholdt for overtræde de regler, der forhindrer indtrængen i de italienske springvand.

Sikkerheden i den italienske hovedstad blev optrappet henover påskeferien for at sikre god ro og orden. Derfor var ekstra betjente at finde på togstationerne, i lufthavne og ved de populære turistattraktioner.

LÆS OGSÅ: Italien konfiskerer 4,5 millioner farlige påskeæg

LÆS OGSÅ: Millioner af turistmønter i Trevi-fontænen går til fattige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx