09/10-17 15:27

Trumps krav kan knuse aftale om unge indvandrereTrumps krav kan knuse aftale om unge indvandrere

Demokrater kritiserer Trumps krav på indvandrerområdet. Det er en forbandelse for såkaldte dreamers, mener de.

storybild

Mange af de såkaldte dreamers og deres støtter demonstrerede i sidste måned mod Trumps beslutning om at afslutte det såkaldte Daca-program. Scanpix/Ethan Miller/arkiv

Washington. USA's præsident, Donald Trump, har sendt sine prioriteringer for indvandrerpolitik til Kongressen, og det er en grænsemur til Mexico, som står øverst på ønskelisten sammen med øget grænsekontrol.

Trump knytter ifølge BBC sin grænseplan sammen med forhandlinger om et program for illegale indvandreres børn.

Præsidenten vil have gennemført sin liste med krav til gengæld for at udvide beskyttelsen for hundredtusinder af unge indvandrere uden papirer, som ellers ville blive deporteret.

De såkaldte "dreamers" kan ifølge Daca-ordningen, som daværende præsident Barack Obama fik indført, blive i USA på lovlig vis under visse betingelser.

Men Daca-ordningen blev i sidste måned tilbagekaldt, oplyste USA's justitsminister, Jeff Sessions. Begrundelsen var, at den ikke er forankret i amerikansk lov.

Trump kræver, at USA's greencardordning ændres og at der strammes op over for uledsagede flygtningebørn, der kommer til USA. Og ikke mindst kræver han, at der bliver bygget en mur mod Mexico.

Den omdiskuterede mur ved USA's sydlige grænse var et af Trumps mest opsigtsvækkende valgløfter under sidste års valgkamp.

Men mange af de krav, der er på listen, er ifølge Demokraterne forslag, som parterne var blevet enige om at skrotte.

- Regeringen kan ikke være seriøs omkring et kompromis eller at hjælpe "dreamers", hvis de begynder med en liste, der er en forbandelse over for dreamers, for indvandrere og for størstedelen af amerikanerne, siger de to demokratiske ledere Nancy Pelosi og Chuck Schumer ifølge BBC i en fælles udtalelse.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager dræbt i arbejdsulykke
bt.dk
Blev ringet op af verdens største...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Medie: FC Midtjylland tæt på massiv...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx