Af - 10/02-16 07:20

Forskere: Dine tip-tip-tip-tip-tip-tip-oldebørn kommer til at hade digForskere: Dine tip-tip-tip-tip-tip-tip-oldebørn kommer til at hade dig

Nyt studie er grufuld læsning for dine efterkommere.

Bildstrecke im Grossformat »

En række danskere rejste til Paris under klimatopmødet for at sprede klimabudskaber.

En gruppe klimaforskere er gået sammen for at undersøge, hvordan CO2-udslippet kommer til at påvirke klimaet om hele 10.000 år. Hidtil har der mest været snakket om, hvor meget den globale opvarmning og vores voldsomme CO2-udledning vil påvirke klimaet inden for de næste 100 år, men på længere sigt er det også grufuld læsning.

Danmark skærer CO2-udslip af Kinas kulkraftværker
Danmark skærer CO2-udslip af Kinas kulkraftværker

- Om et par hundrede år, vil folk se tilbage og sige, ’Jaeh, havstandene stiger, og de vil blive ved med at stige. Vi lever med konstant stigende havstande på grund af de mennesker, som levede for 200 år siden og brugte kul, olie og gas, fortæller en af forskerne bag studiet til Washington Post.

Hvis vi intet gør, vil vi have en gennemsnitstemperatur, der er 7 grader højere i dag. Og vandstanden vil være steget med hele 52 meter, hvilket gør det meste af kloden ubeboelig.

Professor om klimaaftale: Succes kræver fælles front
Professor om klimaaftale: Succes kræver fælles front

- Hvis du ser på det, er det bemærkelsesværdigt, at vi kan have så langvarig indflydelse, der har samme størrelsesorden som istiden, fortsætter Anders Levermann.

Og det er det svært at forestille sig de mange senere generationer være helt begejstrede for.

LÆS OGSÅ: Dansk forskning: Havene kan stige hurtigere end ventet

LÆS OGSÅ: TV: Sådan her vil København drukne, hvis temperaturen stiger med 2 grader

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx