14/01-16 08:26; Opdateret: 14/01-16 08:36

Danmark er på forsiden af stor amerikansk avisDanmark er på forsiden af stor amerikansk avis

Forslaget om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande fylder på forsiden af den internationale avis torsdag.

Bildstrecke im Grossformat »

- Danmark, som en gang brystede sig af sin åbenhed over for udlændinge, har sendt et noget andet budskab til flygtninge og migranter i løbet af de seneste måneder: Tænk jer om en ekstra gang, før I kommer hertil.

Sådan lyder indledningen på en artikel om regeringens forslag om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande, som International New York Times bringer på forsiden torsdag.

Også regeringens omdiskuterede flygtningeannoncer, der blev bragt i fire libanesiske aviser i september, og den midlertidige grænsekontrol mod Tyskland er beskrevet.

- Danmark er nu klar til at vedtage en lov, som kræver, at flygtninge udleverer værdigenstande, herunder guld eller smykker, som skal hjælpe med at betale for deres ophold, skriver journalisten Dan Bilefsky.

Regeringen lægger i sit lovforslag, der blev førstebehandlet onsdag, op til, at myndighederne kan konfiskere asylansøgeres smykker til en værdi af over 10.000 kroner, hvis smykkerne ikke har affektionsværdi.

- Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), forsvarede lovforslaget i denne uge og påpegede, at der stilles lignende krav til danske statsborgere, skriver International New York Times, som fortsætter artiklen på side tre.

I fredags justerede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) lovforslaget, så der kun kan beslaglægges vielsesringe og andre værdigenstande, hvis de har en værdi af over 10.000 kroner.

Tirsdag ændrede hun igen forslaget, så det er helt udelukket, at politiet kan beslaglægge "genstande med en særlig affektionsværdi" - uanset værdien af genstandene.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx