Af Maria Christine Madsen - 17/12-17 22:37

Hun ved, at datteren ikke kan overleve fødslen: Alligevel har hun valgt at fortsætte graviditeten - for at redde andreHun ved, at datteren ikke kan overleve fødslen: Alligevel har hun valgt at fortsætte graviditeten - for at redde andre

Halvvejs inde i graviditeten fandt Hayley ud af, at hendes datter ikke ville overleve.

storybild

MODELFOTO. (Billede: Shutterstock)

Når den lille pige Ava kommer til verden i næste uge, vil hun enten allerede være stoppet med at trække vejret eller kun leve i ganske få minutter. Men hendes død kan være med til at redde andre små børn fra at lide samme skæbne.

Det er af den grund, at den lille, ufødte piges mor - britiske Hayley Martin - har valgt at fortsætte sin graviditet, selvom hun ved, hun aldrig kommer til at se datteren vokse op.

Det skriver den britiske avis Daily Mail.

»Det var ikke en nem beslutning, men det var den rigtige beslutning, og den har hjulpet mig med at håndtere mit knuste hjerte,« siger kvinden på 30 år.

Det var under en scanning, da Hayley var 20 uger henne, at hun fandt ud af, at hendes lille datter enten ville dø under fødslen eller få minutter efter at være kommet til verden. I stedet for at stoppe graviditeten, som lægerne rådede hende til, har Hayley sammen med sin mand - Scott - valgt, at datteren skal fødes alligevel.

Både for at deres lille piges raske organer på den måde kan doneres til andre spædbørn, der har brug for dem til at kunne overleve, og for at datteren på den måde kan leve videre gennem de børn, hun redder.

LÆS OGSÅ: 22-årig sad fængslet for voldtægt: Så dukkede hemmelig harddisk op

»Vores barn kommer til at dø uanset hvad, men hvis vi kan prøve at redde andre fra at skulle gennem den sorg, vi skal igennem, så vil det være det værd,« siger Hayley til Daily Mail.

»En del af hende vil leve videre, så hun ikke vil være helt væk. Hun vil leve videre i en anden.«

Hayley Martin er sat til at føde den lille datter, som de har givet det fulde navn Ava-Joy, kort før jul.

»Det er hendes (datterens, red.) julegave til andre syge spædbørn,« siger Hayley.

Den britiske par har i forvejen tre børn, og de blev lykkelige, da de fandt ud af, at de ventede en fjerde.

LÆS OGSÅ: Stor dansk biograf fik klager: Nu er Star Wars i 3D fjernet fra programmet

Men da de til en scanning troede, at de skulle finde ud af, om de ventede en dreng eller pige, fandt de i stedet ud af, at barnet ikke ville kunne overleve fødslen på grund af en sjælden genetisk sygdom kaldet bilateral renalgenese, hvor blandt andet det lille barns to nyrer ikke udvikler sig, ligesom lungerne ikke bliver fuldt udviklede, så barnet vil få åndedrætsbesvær kort efter at være blevet født - for derefter at dø.

»Selvfølgelig er det hjerteknusende. Jeg ser andre gravide kvinder være lykkelige, mens jeg føler så stor en sorg. Men jeg er fastbesluttet på at skabe noget positivt ud af denne pinefulde oplevelse. Jeg ved også, der er er spædbørn derude, som kan få en ekstra chance for at overleve takket være Avas organer. Hvorfor skulle to børn dø, når det ene kan blive reddet,« siger Hayley til Daily Mail.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Mand afgået ved døden efter voldsomt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx