Af Finn Bjørvig Hansen - 17/08-17 15:46

Skandale under opsejling: Dette foto er ikke, hvad det giver sig ud forSkandale under opsejling: Dette foto er ikke, hvad det giver sig ud for

Donald Trump har brugt et billede til at kritisere venstreorienterede demonstranter i Charlottesville. Men der er et stort problem med billedet.

storybild

Dette billede er en forfalskning. Logoet på trøjen er lagt ind længe efter billedet først blev publiceret efter en demonstration i Athen i 2009.

Dette her er billedet, der er blevet delt online for at bevise, at Donald Trump havde ret i at sige, at begge sider havde skyld i den vold, som kostede tre menneskeliv i Charlottesville, Virginia.

Billedet viser en mand, der svinger en kølle i luften, mens han bærer på en 'antifa'-jakke. Han står over en betjent, der er slået til jorden. Det billede blev delt masser af gange efter det hvide, nationalistiske rally i Charlottesville.

Det blev brugt til at retfærdiggøre præsident Trumps kommentarer efter volden i Virginia, der kostede tre mennesker livet. Det skriver news.com.au.

Da han talte til reportere tirsdag eftermiddag i Trump Tower i New York, var presidenten klart sur over den massive kritik, der haglede ned over ham, fordi han ikke hurtigt nok tog afstand fra de hvide grupper, der stod bag det dødelige rally.

Ifølge Trump var det unfair, at medierne kun gav skylden til de højreorienterede demonstranter.

»Hvad med de venstre-orienteredede der kom angribende hele natten? Har de overhovedet nogen skyld?« spurgte Trump.

»Hvad med det fakta, at de kom angribende med køller i hænderne, svingede med køllerne - har de noget problem? Jeg tror, at de har.«

Men der er bare et problem med billedet. Der er lavet noget ved det.


Ifølge AP er billedet i virkeligheden fra Getty Images, og det er blevet taget under en demonstration i Athen, Grækenland i 2009.

Et antifa-logo er siden blevet tilføjet demonstrantens jakke.

Antifa, som hævder af være 'antifacistisk', er en gruppe ultra ventre-orienterede ekstremister, som fokuserer på uretfærdigheder, der involverer 'racisme, sexisme og anti-semitisme', ifølge det amerikanske Homeland Security, som har gruppen listet som en indenrigs-terrororganistion.

Antifacister var en del af de hundredevis af demonstranter, som kom til Charlottesville for at demonstrere mod rallyet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx