Af Lotte Scharff - 30/10-17 16:05

Medie: ISIS har angiveligt truet den kommende engelske kongeMedie: ISIS har angiveligt truet den kommende engelske konge

Både prins Harry, der netop har besøgt Danmark, og dronning Elizabeth er blevet truet af den islamiske terrorgruppe ISIS. Nu har terroristerne rettet deres øjne mod lille prins George og har angiveligt truet prinsen via den krypterede app 'Telegram'.

storybild

På billedet bliver lille prins George fulgt i skole af sin far, som han holder i den ene hånd og i den anden hånd holder han skolens rektor. Nu er det samme billede angiveligt blevet brugt af ISIS i en trusse mod den lille prins.   (Billede: RICHARD POHLE)

For få uger siden fortalte prins William og hertuginde Kate glædesstrålende på det engelske kongehus' hjemmeside, at deres lille søn prins George på fire år havde sin første skoledag. Sammen med budskabet fra de glade og stolte forældre blev der også bragt et billede af den lille prins på vej til sin første skoledag.

Men nu er William og Kates glæde blevet afløst af frygt. Frygt for at tilhængere af terrorgruppen ISIS gør alvor af deres trusler mod lille George. Det skriver den britiske avis The Sun.

Ifølge den engelske avis har ISIS-tilhængere angiveligt truet prins George på den krypterede app 'Telegram' med de kryptiske ord: 'End ikke den kongelige familie vil blive glemt'.

Og for at gøre truslen endnu mere frygtindgydende har man angiveligt vedhæftede det samme billede af lille prins George på vej til sin første skoledag på Thomas's School i Battersea i det sydlige London sammen med skolens adresse og kommentaren: 'Skolen begynder tidligt'.

Ydermere inkluderer truslen også en linje fra en jihad-sang, hvor oversættelsen lyder således: 'Når krigen kommer med sangen af kugler, slår vi ned på de vantro med ønsket om hævn'.

Den britiske avis Daily Star har talt med eksperter om truslen. De siger, at det er vigtigt, man nøje følger 'Telegram', fordi den bliver brugt som platform for terrorister til at 'sprede' deres budskaber på.

'Telegram' blev blandt andet brugt af de terrorister, der stod bag angrebet i Paris i 2015. Men ISIS brugte også appen til at rekruttere gerningsmændene til angrebet på et julemarked i Berlin sidste år.

Det er ikke første gang et medlem af den engelske kongefamilie bliver truet af ISIS. Så sent som i sidste måned gik det ud over prins Harry, der netop har besøgt Danmark, som på en video blev opfordret til at komme 'herover' og kæmpe mod terroristerne, hvis han altså var mand nok, så terroristerne i stedet kunne sende ham og hans 'indianere' direkte til helvedes ild. Og i 2015 var det den engelske dronning, der blev truet.

Ifølge The Sun har flere ansatte på prins Georges skole udtrykt deres bekymring for den lille prins sikkerhed. Selv om den eksklusive privatskole, hvor man betaler 20.000 pund årligt (lidt over 168.000 kroner, red.) for at have sit barn gående, i forvejen er omgivet af et stort sikkerhedsopbud i form af to særlige beskyttelsesenheder for kongelige.

Der forlyder intet om, hvordan det engelske kongehus forholder sig til truslen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Tjener tilbød Jes Dorph en fadøl: Jeg...
bt.dk
Irina afslører nyt...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx