13/07-17 19:45; Opdateret: 13/07-17 21:06

Trump forsvarer sin søns møde med russisk advokatTrump forsvarer sin søns møde med russisk advokat

Formand for Senatets retsudvalg siger, at han vil bede Trump Jr. afgive forklaring om forbindelse til Rusland.

storybild

USA's præsident, Donald Trump, ses under pressekonferencen med sin franske kollega, Emmanuel Macron. Scanpix/Saul Loeb

Paris. USA's præsident, Donald Trump, forsvarer sin ældste søns møde med en russisk advokat under valgkampen før sidste års amerikanske præsidentvalg.

- Set ud fra en praktisk synsvinkel ville de fleste have taget det møde, siger Trump på et pressemøde i Paris med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

Trump betegner sin ældste søn, Donald Trump Jr., som "en vidunderlig ung mand". Han mødtes med en russisk advokat - ikke en advokat for den russiske regering.

- Intet skete på mødet, siger præsidenten.

Mødet fandt sted i juni 2016 i Trump Tower i New York. Donald Trump Jr. deltog i mødet for at skaffe belastende oplysninger om farens modkandidat, Hillary Clinton, under valgkampen.

Ud over Trump junior deltog præsidentens svigersøn Jared Kushner, som nu er særlig rådgiver i Det Hvide Hus, og Paul Manafort, som dengang var chef for Trumps valgkampagne.

En række e-mails, som Donald Trump Jr. har offentliggjort, viser, at den russiske advokat Natalia Veselnitskaya mødtes med ham.

Af de mails fremgår det, at russerne havde oplysninger, der kunne skade Demokraternes præsidentkandidat.

Sent onsdag dansk tid sagde den amerikanske præsident, at han først for få dage siden fik kendskab til mødet mellem sin søn og russiske kilder.

Trumps kampagnestab har i det seneste år fastholdt, at ingen med forbindelse til kampagnestaben havde nogen møder med russere, der forsøgte at påvirke det amerikanske valg.

Kort før Trump holdt pressekonference med Macron, sagde den republikanske formand for Senatets retsudvalg, at han vil bede Trumps søn afgive forklaring i Kongressen om forbindelser til Rusland.

Formanden, Chuck Grassley, siger, at en høring i retsudvalget muligvis kan finde sted allerede i næste uge, skriver nyhedsbureauet AP.

Hvis Trump Jr. ikke møder op af sig selv, vil Grassley pålægge ham at møde op, siger han.

Den republikanske formand for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, opfordrer ligeledes Trumps ældste søn til at forklare, hvad der blev sagt på mødet med den russiske advokat.

- Jeg synes, at ethvert vidne, der bliver bedt om at afgive forklaring i Kongressen, skal gøre det, siger Ryan.

Hvis Trump Jr. forklarer sig for retsudvalget, vil han være den hidtil højst placerede repræsentant fra præsidentens inderkreds, der vidner i Kongressen om forbindelserne til Rusland.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx