Af 20minuten - 12/01-16 17:34; Opdateret: 12/01-16 17:45

Sexolog giver klar besked: Mænd skal stå op og tisse!Sexolog giver klar besked: Mænd skal stå op og tisse!

- og ornanere! Sexologen Esther Schütz råder mænd til at rejse sig noget oftere, da dette styrker maskuliniteten.

Bildstrecke im Grossformat »

Her kan du læse lidt om mænds tissevaner.

På grund af hygiejnen på toilettet kræver mange, at det mandlige køn sætter sig ned, når de tisser - og mange mænd overholder også dette krav. Men dette burde de ikke gøre ifølge Esther Elisabeth Schütz fra institut for seksualpædagogik og seksualterapi. Hun råder mænd til at stå op og tisse.

Grunden til dette er, at ”hvis man står op, tager man sit lem i hånden, og kigger på det for at ramme,” siger Schütz til 20 minuten. ”Skal man være stolt over sin pik, skal man udover følelsen af dem også have visuel kontakt med den.”

Så mange mænd sidder ned, når de tisser
Så mange mænd sidder ned, når de tisser

Også af hygiejniske årsager er det intet problem at stå op og tisse. ”Hvis manden husker at vaske sine hænder grundigt efter han er færdig med at tisse, og husker at tørre eventuelt spild op efter sig, er det at pisse stående intet problem”, siger hygiejneeksperten Corinne Stutz.

Også onani er bedre, mens du står op
At tisse stående er ikke den eneste aktivitet, hvor mænd skal pleje den visuelle kontakt med deres pik. Ifølge sexologen skal mænd også stå op og onanere.

At mænd ligger ned - eller siden internet-pornoens tidsalder: sidder ned - og onanerer, er, lige som at sidde ned og tisse, skadelig for mænds potens. Schütz forklarer, at ”stående kan en mand indånde luft, så hele kroppen fyldes. På den måde opstår en bevægelse, så kroppen ved indånding bliver større og mindre ved udånding.” Derved bevæger bækkenet sig frem og tilbage.

Den visuelle kontakt med pikken gør en stolt
Så også her får man, ligesom ved at tisse stående, en visuel kontakt med sin penis. ”Manden kan kigge på sin pik og se sin ejakulation.” Dette forstærker ens ”stolthed over at være mand.”

At sidde ned og onanere er ikke det eneste, som Schütz fraråder at gøre under førnævnte aktivitet. ”Mange mænd stimulerer sig gennem gnidning af glansen, og ved at spænde i bækkenet og bagdelen, siger Schütz. Det har den ulempe, at det begrænser fornemmelsen i pikken og blokerer åndedrættet i ens bryst. En mulig følge deraf kan være for tidlig ejakulation.

Bevæg dit bækken
Det er mere nydelsesfuldt at onanere stående, siger Schütz. Manden burde bevæge bækkenbunden frem og tilbage, ledsaget af dybe indåndinger imens han onanerer.” Det er yderst vigtig at bevæge skulderne synkront med bækkenbunden. På denne måde aktiverer man et større følelsesområde. Ester siger: ”Bevægelserne giver en helhedsfølelse omkring ens seksuelle og emotionelle ophidselse, som kan brede sig til en større del af kroppen.” Dette forøger selvsikkerheden og lysten hos manden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx