Af Christian Hansen - 21/01-18 09:14

Kontroversielle tvillingebrødre i kæmpe nedtur: Har tabt fem mia. kroner på ingen tidKontroversielle tvillingebrødre i kæmpe nedtur: Har tabt fem mia. kroner på ingen tid

Tvillingerne Cameron og Tyler Winklevoss har på yderst kort tid mistet en enorm portion af deres formue.

storybild

Cameron og Tyler Winklevoss (Billede: ADAM HUNGER)

På få år har investeringer i kryptovalutaen Bitcoin gjort, at tvillingerne Cameron og Tyler Winklevoss gik fra at kunne betragte sig selv som yderst velhavende til siden at være decideret stenrige.

Men på meget kort tid er en del af deres voldsomme formue forsvundet, skriver Bloomberg.

De amerikanske brødre, som formentlig blev verdenskendte da filmen 'The Social Network' kom ud i 2010, hvor historien om tilblivelsen af Facebook, hvor brødrene spiller en stor rolle, bliver skildret, købte i 2013 100.000 Bitcoins, da valutaen stod i bare 120 dollar stykket.

Siden har værdien af kryptovalutaen taget himmelflugt, og 16. december 2017 stod en Bitcoin således i svimlende 19.343 dollar. Det har betydet, at brødrene ifølge The Telegraph blev de første Bitcoin milliardærer målt i dollar.

Siden midten af december er kursen dog faldet drastisk, og onsdag nåede den under 10.000 dollar. Det betød et tab for hver af brødrene på 443 millioner dollar svarende til 2,7 milliarder kroner, og det samlede tab blev således på over fem milliarder kroner.

Cameron og Tyler Winklevoss kan dog formentlig ånde lettet op, for det voldsomme kursdyk, der næsten halverede Bitcoin-værdien, ser ud til at være stoppet. Kursen er nu oppe i over 12.000 dollar igen.

Den seneste tid er de største kryptovalutaer blevet ramt af kursfald. Det skyldes blandt andet, at den kinesiske centralbank lader til at ville bandlyse den alternative betalingsmetode. Også Sydkorea og Japan har meldt ud, at man vil stoppe 'irrationelle' investeringer i kryptovalutaer.

Kryptovaluta kan beskrives som en slags digitale penge.

* Den ældste og mest kendte kryptovaluta er bitcoin, men der findes over 1000 andre.

* Transaktioner med de digitale valutaer foregår uden om bankerne. De kan købes på forskellige børser på internettet. Prisen styres af udbud og efterspørgsel.

* Systemet bygger på en såkaldt blockchain-teknologi. De digitale mønter kan opbevares i en virtuel pung på nettet.

* Et voksende antal fysiske forretninger og onlinetjenester er begyndt at tage imod bitcoin som betaling.

Kilde: Ritzau

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx