Af - 04/04-17 17:24

Slet ikke til at kende: Sådan smed Jennifer 90 kilo på et årSlet ikke til at kende: Sådan smed Jennifer 90 kilo på et år

En australsk kvinde fik nok, da vægten næsten var oppe på 160 kilo. Et år senere er hun ikke til at kende.

Bildstrecke im Grossformat »

Da den australske jurastuderende Jennifer Ognenovski fyldte 21, besluttede hun sig for, at det var på tide at gøre noget.

Hendes vægt var næsten oppe på 160 kilo på det tidspunkt. Hun havde næsten ikke energi til at forlade sit hjem, og bare det at gå rundt gjorde hende udmattet.

- Jeg har altid været en social person, men min vægt begyndte virkelig at holde mig tilbage. Jeg turde ikke gå ud og shoppe, fordi jeg var bange for, at jeg aldrig ville finde noget i min størrelse, fortæller Jennifer til australske Daily Mail.

Rachael blev afvist af drømmefyren: Det fortryder han bittert i dag
Rachael blev afvist af drømmefyren: Det fortryder han bittert i dag

Så hun begyndte på det, hun troede ville være en meget lang og sej slankekur. Men i dag - bare 12 måneder senere - har hun tabt utrolige 88 kilo. Vægten viser nu kun beskedne 67 kilo, og Jennifer har det bedre, end hun nogensinde har haft det.

- Jeg er så utroligt glad. Jeg går ud hver uge nu, og gamle skolekammerater, som ikke har set mig i noget tid, har ingen idé om, hvem jeg er. De går bare lige forbi mig, siger hun.

Var altid sulten
Jennifer havde altid været overvægtig, men hendes kost var egentlig ikke så slem. Hun havde bare en voldsom appetit, før hun begyndte sin slankekur.

- Jeg spiste en masse kulhydrater, og jeg var konstant sulten. Jeg kunne ikke klare mig i to timer uden at spise noget. Jeg fik mine tre retter om dagen, men imellem måltiderne spiste jeg også snacks i samme mængder som en hovedret, fortæller hun.

Populær realitystjerne har tabt over halvdelen af sin vægt
Populær realitystjerne har tabt over halvdelen af sin vægt

Vildt: 'Verdens tungeste person' har tabt 30 kilo på fem dage
Vildt: 'Verdens tungeste person' har tabt 30 kilo på fem dage

Derfor krævede det viljestyrke at begynde på en proteinrig kur med få kulhydrater og masser af grøntsager. Hun tabte dog hurtigt 15 kilo, og så besøgte hun en læge, der skulle hjælpe hende med at få et såkaldt gastrisk bypass, der gør mavesækken mindre.

- Han sagde jeg var den perfekte kandidat på grund af min unge alder, husker hun.

Fyldt med energi
Efter en tilvænningsperiode med væsker og bløde fødevarer var Jennifer tilbage på sin diæt med få kulhydrater og masser af proteiner. Knap et halvt år efter havde hun tabt 57 kilo, og da hun så var på en ferie i Europa, opdagede hun virkelig, hvor stor en ændring, der var sket.

188 kilo tung amerikansk kvinde er nu blevet 100 kilo lettere
188 kilo tung amerikansk kvinde er nu blevet 100 kilo lettere

- Jeg havde så meget energi. Jeg klatrede i bjerge og op ad trapper for at se forskellige udsigter, og varmen rørte mig ikke engang på virkelig varme dage i Grækenland, fortæller hun.

Hun har delt sin rejse fra svært overvægtig til sund og rask på Instagram, hvor hun lægger masser af billeder op på brugeren jens_healthjourney. Det har været med til at motivere hende til at fortsætte.

5 aftenvaner, der gør dig fed
5 aftenvaner, der gør dig fed

Selv om Jennifer i dag vejer noget mindre end halvdelen af, hvad hun startede med, understreger hun, at hun stadig er den samme kvinde:

- Personen inden i har ikke ændret sig - selv om jeg godt nok er meget mere selvsikker og motiveret for hver dag, der går.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Den sidste direktør holdt i 21 dage:...
bt.dk
Tv-seere chokerede over OL-stjernes...
bt.dk
Kan du genkende noget på disse...
bt.dk
Luksusfælden-eksperter kom på hårdt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx