Af - 11/03-14 21:42

En gåtur gennem Sinais støvede ørken afslørede mystisk biografEn gåtur gennem Sinais støvede ørken afslørede mystisk biograf

Kaupo Kikkas gik med sit kamera over skulderen gennem Egyptens golde ørken, da hans øjne pludselig hvilede på en gammel biograf midt i det støvede landskab.

storybild

En gammel biograf midt i Sinai-ørkenen kan ses på Google Maps under koordinaterne: 27°57'45.8"N 34°15'13.9"E. (Billede: Google Maps)

Han havde ikke regnet med, at kameraet skulle fange andet end sand, sten og måske et par øglelignende kryb, da han i fuldt dagslys bevægede sig få kilometer væk fra et populært tursitresort ud i Sinai-ørkenens livsforladte landskab.

Derfor var den estiske fotograf Kaupo Kikkas også nødt til at blinke en ekstra gang, da kameralinsen pludselig drejede ind på en biograf midt ude i det åbne landskab.

Række på række stod biografstolene perfekt placeret på en let hældende ørkenflade, så de bageste rækker også var i stand til at se lærredet for enden bakken.

Bygget af franskmand
Over for britisk Metro forklarer Kaupo Kikkas, at biografen blev bygget af en fransk entreprenør, som mente, at Sinais ørken var det perfekte sted til at bygge en biograf.

Franskmanden tog til Egyptens hovedstad, Cairo, og købte de fornødne ting i et gammelt nedlagt teater til sin ørkenbiograf. Desværre gik det langt fra som planlagt for franskmanden.

- På premiereaftenen gik det hele galt. Generatoren til at drive ektriciteten blev saboteret, og der blev aldrig vist film, fortæller Kikkas.

Efterfølgende gik der rygter om, at det var de egyptiske myndigheder, som havde saboteret franskmandens planer, fordi de ikke var vilde med hans indtrængen på deres jord.

Biografen er så stor, at den kan ses på Google Maps under koordinaterne: 27°57'45.8"N 34°15'13.9"E.

Ellers kan flere billeder af den nogetalternative biograf ses på britisk Metro her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx