Af Ritzau - 03/11-16 16:49; Opdateret: 03/11-16 17:41

Danske F-16-fly har bombet lokalt IS-hovedkvarterDanske F-16-fly har bombet lokalt IS-hovedkvarter

Den seneste uge er der fløjet i alt ni missioner med danske F-16-fly i Syrien og Irak, oplyser Forsvaret.

storybild

Danske F-16-fly deltager i kampen mod IS i Irak og Syrien. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Danske F-16-fly har i den forgangne uge bombet et af Islamisk Stats lokale hovedkvarterer, oplyser Forsvaret i den ugentlige mission update.

Forsvarets pressetjeneste kan ikke oplyse, hvorvidt det lokale hovedkvarter ligger i Irak og Syrien.

Men i Forsvarets mission update oplyses det, at de danske F-16-fly i den seneste uge har gennemført ni missioner i både Syrien og Irak.

- Jeg er stolt over den indsats og effekt, som det danske bidrag til stadighed leverer i hele operationsområdet, som dækker både Irak og Syrien, og som kun kan lade sig gøre grundet den ekstraordinære indsats som personellet leverer både teknisk og operativt, siger chefen for kampflybidraget, oberst Kim Jensen, til Forsvarets hjemmeside.

Flyene har udført overvågning, efterretningsindhentning samt angreb på morterpositioner, personel i terrænet, faciliteter til fremstilling af improviserede våben og altså et lokalt IS-hovedkvarter.

Missionerne er en del af koalitionen mod Islamisk Stat, der for nylig har indledt en offensiv for at befri den belejrede storby Mosul i Irak.

Islamisk Stat indtog den irakiske storby i juni 2014, mens den irakiske hær flygtede ud af byen.

Irakiske regeringsstyrker går forrest i kampen for at generobre byen. De får støtte fra kurdiske peshmergastyrker og rådgivning af den amerikanskledede koalition.

Desuden hjælper koalitionen mod IS i kampen, hvor de danske fly altså også deltager.

- Der er ingen tvivl om, at vi leverer den effekt, som koalitionen efterspørger, og at vi gør en forskel i kampen mod ISIL (Islamisk Stat, red.), siger Kim Jensen.

Foruden de ni missioner har de danske fly fra 26. oktober til onsdag 2. november kastet ti præcisionsbomber. Ugen forinden var danske fly på ti missioner.

Ifølge oberst Kim Jensen består den danske støtte primært af angreb med præcisionsvåben til støtte for de irakiske og kurdiske landstyrker omkring Mosul.

De danske kampfly har i alt fløjet 211 missioner og anvendt 308 præcisionsbomber.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx