Af - 20/03-14 23:15; Opdateret: 21/03-14 01:27

Autistisk dreng beder LEGO om hjælp i video: Min største drøm er...Autistisk dreng beder LEGO om hjælp i video: Min største drøm er...

En video går lige nu verden rundt. Den er lavet af en 11-årig islandsk dreng med diagnosen autisme. Han har nemlig en stor drøm – og det får folk til at dele videoen.

- Hej LEGOLAND. Mit navn er Brynjar Karl, jeg er en 11-årig dreng, og jeg bor i Island.

Sådan starter en video på YouTube. Og i løbet af en uge har den fået knap 50.000 visninger. Budskabet? Han har en drøm, som han håber, LEGO kan hjælpe ham med at opfylde. Og det får seernes hjerter til at smelte.

En 'speciel dreng'
Brynjar er ikke helt som andre børn. Han fortsætter med at fortælle, at han er 'en speciel dreng'. Han er autist.

- Men jeg er så heldig at have så mange mennesker omkring mig, der hjælper mig med alt, hvad jeg gør, forklarer han.

- Det er temmelig svært at være autistisk, for jeg skal kontrollere mine tanker og min krop. Hver dag lærer jeg at opføre mig ordentligt. Lige som andre normale børn. Hvad end normalt betyder. Jeg forsøger stadig at regne det ud, siger han, mens han tapper fingrene undrende mod sin kind.

Oscar-selfie som Simpsons og Lego version
Oscar-selfie som Simpsons og Lego version

Den store drøm
Brynjar drømmer om at blive kaptajn, og hans store passion er skibe. Hans mor fortæller, at han er en ekspert, når det kommer til skibet Titanic.

- Jeg er også artistisk. Jeg er artistisk og kreativ. Jeg elsker at tegne og bygge med LEGO. Jeg bygger med LEGO næsten hver dag. Nogle gange fra jeres design. Men nogle gange laver jeg mine egne lego-ting, fortæller han i videoen.

Og her kommer ønsket ind i billedet. Brynjars største ønske er nemlig at besøge LEGO Factory i Danmark. Og så vil han bygge sit yndlingsskib, Titanic.

- Jeg har allerede lavet tegningerne og målene. Og jeg ved præcis, hvordan skibet skal bygges, så det ligner det originale. Jeg har brug for tusindvis af legoklodser. Skibet vil være 6,33 meter langt. Antaget at mennesket er på størrelse med jeres standard LEGO-mand: 4 centimeter, fortæller han entusiastisk.

Syv-årig pige sviner kedeligt LEGO
Syv-årig pige sviner kedeligt LEGO

Præcise detaljer
Brynjar startede nemlig med at måle LEGO-manden. Ud fra den udregnede han, hvad alle andre mål skulle være, så de passede i proportionerne. Han er dog også beskeden.

- Hvis I har mindre LEGO-mænd, kan skibet være i en mindre størrelse, uddyber han.

Brynjar har allerede bygget Titanic én gang. Det var dog i et mindre format med 'kun' 706 klodser.

- Vil I ikke være søde at hjælpe mig med at få min drøm til at gå i opfyldelse?, slutter han sin video af med.

Indtil videre har Brynjar ikke hørt direkte fra LEGO. Mange mennesker har skrevet til LEGO, som har opfordret til at ansøge deres velgørenhedsorganisation, der arrangerer magiske oplevelser i forlystelsesparken.

Men Brynjar drømmer ikke om Legoland. Han drømmer om at få lov til at bygge Titanic i selveste LEGO Factory. Og lykkes det ikke, bygger han videre derhjemme.

12-årigt LEGO-geni opfinder printer til blindeskrift
12-årigt LEGO-geni opfinder printer til blindeskrift

Seje superhelte i klodsformat
Seje superhelte i klodsformat

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx