Af Ritzau - 22/05-16 18:46; Opdateret: 22/05-16 19:26

Talibanleder var i Iran forud for droneangrebTalibanleder var i Iran forud for droneangreb

Den dræbte i et amerikansk angreb var netop rejst fra Iran til Pakistan, oplyser pakistanske myndigheder.

storybild

Hovedmålet i et amerikansk droneangreb var i besiddelse af et pas med navnet Wali Muhammed, oplyser Pakistans myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters. (Billede: Scanpix/John Moore)

Taliban-kilder i Afghanistan har slået bekræftet, at et amerikansk droneangreb lørdag kostede organisationens øverste leder, Mohammed Mansour Akhtar, livet.

Nu oplyser myndighederne i Pakistan, at målet for angrebet var i besiddelse af et pakistansk pas med navnet Wali Muhammed. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den dræbte er endnu ikke identificeret af de pakistanske myndigheder. Men manden var netop rejst fra Iran til Pakistan forud for angrebet, oplyser Pakistan.

Fra Afghanistans efterretningstjeneste lød det tidligere søndag i en erklæring:

- Mansour var i en periode under tæt overvågning, indtil han blev angrebet sammen med andre militante i et køretøj i Balochistan.

Og en topembedsmand i den afghanske regering sagde forud for erklæringen fra efterretningstjenesten, at det er "meget sandsynligt", at talibanlederen er død.

Ved luftangrebet omkom også en chauffør. Han er identificeret af de pakistanske myndigheder i modsætning til passageren, som var stærkt forbrændt.

Lørdag sagde amerikanske embedsmænd i Washington, at amerikanske droner havde angrebet Mansour og sandsynligvis dræbt ham i det sydvestlige Pakistan nær grænsen til Afghanistan.

Ifølge en amerikansk embedsmand var angrebet på forhånd blevet godkendt af præsident Barack Obama.

- Mansour var målet, og han blev sandsynligvis dræbt, sagde embedsmanden, der ønskede at være anonym.

Lørdag skulle både Pakistan og Afghanistan være blevet informeret af USA om droneangrebet. Pakistan afviser dog, at landet blev advaret om angrebet på forhånd.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx