Af - 05/05-17 10:34

Studerende fandt den perfekte måde at snyde på... troede hunStuderende fandt den perfekte måde at snyde på... troede hun

Snedigt tænkt - dårligt udført.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet øverst kan du se 12 geniale eksamensøjeblikke

En britisk universitetsstuderende havde muligvis skævet til det magiske Harry Potter-univers, da hun lagde den perfekte plan for, hvordan hun kunne komme igennem eksamen fuld af overskud og korrekte svar.

Gymnasium jagter eksamenssnydere: Vil tjekke elevernes søgehistorik
Gymnasium jagter eksamenssnydere: Vil tjekke elevernes søgehistorik

Men desværre for den unge kvinde undgik hendes usynlige blæk ikke eksamensvagternes rutinerede falkeblik, og hendes forsøg på snyd optræder nu i en årsrapport fra universitetets uafhængige ombudsmand, som The Telegraph har kigget nærmere på.

Her fremgår det, at den kvindelige studerende havde smuglet intet mindre end 24 siders 'autoriserede noter' ind. Det havde hun gjort i en tilsyneladende helt almindelig lovsamling, som hun havde fået lov at bruge under prøven, og som var blevet bladret igennem ved ankomst for at tjekke, at der ikke var noget lorent ved den.

MacBook forbydes: Kan bruges til eksamenssnyd
MacBook forbydes: Kan bruges til eksamenssnyd

Først da hun havde sat sig til rette og diskret hev en UV-lampe op af lommen, opdagede eksamensvagten, at lovsamlingen gemte på meget mere, end det blotte øje havde kunnet se.

Den studerendes trick optræder i rapporten, fordi hun efterfølgende klagede over at være blevet straffet for forseelsen. Den blev dog afslået sammen med 65 andre sidste år.

Eksamensovervågning vækker bekymring for elevers privatliv
Eksamensovervågning vækker bekymring for elevers privatliv

Kvindens usynlige blæk er blot det seneste tilfælde blandt en lang række af mere eller mindre begavede forsøg på eksamenssnyd. Ifølge The Telegraph har rapporter vist, at såkaldt 'snydeteknologi' for alvor har gjort sit indtog og er blevet et voksende problem. For nylig afslørede avisen en heftig brug af øresnegle blandt eksaminander, som fik hvisket resultaterne undervejs.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populært badested udsat for hærværk:...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Mand afgået ved døden efter voldsomt...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx