Af Laura Rode Nygaard - 23/11-17 10:27

Loggede på offentligt Wi-Fi, og blev rippet for en million kronerLoggede på offentligt Wi-Fi, og blev rippet for en million kroner

Pas på, når du går på nettet på en usikker forbindelse.

storybild

Bitcoin (virtual currency) coins placed on Dollar banknotes are seen in this illustration picture, November 6, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration (Billede: DADO RUVIC)

En uheldig restaurantgæst blev rippet for knap en million kroner, efter han loggede på spisestedets trådløse netværk. Det skriver news.com.au.

Det 36-årige offer besøgte en restaurant i Østrig, da han loggede på det offentlige Wi-Fi for at tjekke, hvor meget han havde stående på sin bitcoin-konto.

Da han senere ville tjekke balancen igen, opdagede han, at den digitale tegnebog nu var rippet for bitcoins til en værdi af 982.000 kroner, oplyser politiet, som dog endnu ikke kan endeligt afgøre, om hans konto allerede var blevet hacket, inden han loggede på det offentlige trådløse netværk.

Bitcoins er en autonom valuta på lige fod med for eksempel danske kroner, men møntfoden, som blev opfundet i 2009, eksisterer kun digitalt. Valutaen handles på børser, og værdien afgøres dermed af udbud og efterspørgsel.

De senere år er værdien af bitcoins vokset eksplosivt, og de digitale tegnebøger er derfor et yndet mål blandt hackere.

I februar 2014 gik den japanske bitcoin-børs Mt. Gox konkurs over natten efter at have fået stjålet op mod 750.000 bitcoins, som dengang havde en værdi af mere end to milliarder kroner, grundet en teknisk fejl. Da bitcoins ikke anerkendes som en officiel møntfod, ville den japanske centralbank ikke hjælpe børsen med at komme på fode, som det normalt sker, når banker mister fysiske penge. Derfor endte bitcoin-ejerne med en lang næse og tomme lommer.

Trods krakket lever valutaen dog videre i bedste velgående. Én bitcoin har i dag en værdi af 51.286 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
BT erfarer: Dansker tæt på stort job...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx