Af Ritzau - 24/08-16 14:14

Pårørende venter på redningsmandskab i ItalienPårørende venter på redningsmandskab i Italien

Premierminister Matteo Renzi aflyser rejser for at følge redningsindsats efter jordskælvet i Italien.

storybild

- Der høres ikke en lyd fra dem. Vi har kun hørt deres katte. Jeg var der ikke, da det skete, men jeg skyndte mig herop efter skælvet. Mine søsters børn er reddet ud og er på hospitalet nu, siger en mand, hvis søster og svoger er begravet under murbrokker i landsbyen Illica. (Billede: Scanpix/Marco Zeppetella)

- Min søster og hendes mand er under murbrokkerne. Vi venter på, at de skal komme og grave dem fri, men de kan ikke komme herop, siger den 69-årige Guido Bordo i den lille landsby Illica, som ligger nær Accumoli i Italien, som natten til onsdag blev ramt af et jordskælv.

- Der høres ikke en lyd fra dem. Vi har kun hørt deres katte. Jeg var der ikke, da det skete, men jeg skyndte mig herop efter skælvet. Mine søsters børn er reddet ud og er på hospitalet nu, tilføjer han.

Skælvet, der blev målt til 6,2, ramte en række mindre byer i Umbrien. Mindst 38 mennesker har mistet livet, mens 150 savnes.

Blandt dødsofrene efter jordskælvet var en ni måneder gammel baby, hvis forældre overlevede.

Men to andre børn på fire og syv år blev reddet af deres snarrådige bedste mor, som beordrede dem ind under en seng, da alting begyndte at ryste.

Italiens premierminister Matteo Renzi har aflyst en planlagt rejse til Frankrig og andre planlagte arrangementer for at følge redningsindsatsen.

Samtidig har pave Frans afbrudt sin ugentlige audiens på Peterspladsen for at give udtryk for medfølelse med ofrene.

Katastrofen har ført til beskyldninger og diskussioner om for dårlig kontrol med byggeriet i Italien og et for dårligt varslingssystem ved naturkatastrofer.

Skælvet er det voldsomste i Italien siden 2009, hvor over 300 omkom i og ved byen Aquila, der ligger lidt syd for det område, der blev ramt ved onsdagens skælv.

Skælvet ramte omkring 75 kilometer sydøst for Perugia, der er hovedbyen i regionen Umbrien. Ifølge USGS var det relativt overfladisk med en dybde på blot ti kilometer.

Reuters skriver, at skælvet kunne mærkes i Rom, der ligger cirka 170 kilometer fra skælvets epicentrum.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Gennembrud for Martin Thorborg:...
bt.dk
OLs superstjerne bryder ud i tårer...
bt.dk
Tidligere FCK-spiller sælger sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx