Af - 30/04-15 16:32

Ny helligdag giver dig ro i sindetNy helligdag giver dig ro i sindet

Hvis din indbakke bugner af uåbnede emails, så drop bekymringen. I dag er en særlig digital 'helligdag', og det skal tages alvorligt, mener eksperterne.

storybild

Har du også flere tusinde uåbnede eller ubesvarede emails? Så er den nye, digitale helligdag noget for dig. (Billede: Michael Kappeler)

Er du dårlig til at svare på emails?

I dag behøver du ikke have skyldfølelse eller stresse over ubesvarede beskeder i din indbakke.

Varm jernet op: Det er vaffeldag!
Varm jernet op: Det er vaffeldag!

Dagen før Store bededag, torsdag 30. april, er nu også en 'helligdag' ved navn 'Email Debt Forgiveness Day' ifølge nyhedspodcasten 'Reply All'.

Man får syndsforladelse for den mail, hvor man måske har dårlig samvittighed, og det er et meget godt tegn på, hvordan verden ser ud i dag: Alt for meget kommunikation, siger Jacob Brøndum Pedersen, kommunikationskonsulent og medstifter af Center for Digital Dannelse, der forsker og underviser i digital adfærd.

S-tog holder helligdag på årets første hverdag
S-tog holder helligdag på årets første hverdag

Han får opbakning fra Thomas Ploug, professor ved Institut for Kommunikation ved Aalborg Universitet og forsker i IT-etik.

- Mange bliver stressede af email aktivitet i dag, og det er dét, som den her dag skal ses som et udtryk for, og det skal man tage alvorligt, påpeger han og tilføjer.

Amatørfotograf fanger romantisk frieri - finder parret takket være socialt medie
Amatørfotograf fanger romantisk frieri - finder parret takket være socialt medie

- Hvis vi er mere overbærende, når det kommer til at svare på emails, så har vi måske ikke brug for mere syndsforladelse, vurderer Thomas Ploug.

Idéen lader også til at blive taget seriøst på nettet, hvor nyheden om den specielle dag breder sig. Det kan skyldes, at den nye generation kommunikerer anderledes.

- Unge bruger ikke rigtig mail mere, de kommunikerer mere i grupper eller personlige beskeder, hvor der er en form for nyhedsstrøm, siger Jacob Pedersen, der mener, at Facebook er langt mere brugervenligt.

Hvis du genkender dette scenarie, så kan du svare på de mange beskeder uden at være urolig i dag.(Bild: Polfoto/AP)

Her er den forbudte emoji
Her er den forbudte emoji

Det er svært at komme uden om mails, da de offentlige systemer fortsat bruger dem, vurderer Jacob Pedersen, som synes den nye 'helligdag' er en fed idé, selvom han hyppigt tømmer indbakken.

Han er ikke den eneste, der finder den lidt pudsige helligdag for berettiget.

- Det er en god idé, da det henleder opmærksomheden på noget, der er et stigende problem, forklarer Thomas Ploug.

Virksomheder har ikke styr på datareglerne
Virksomheder har ikke styr på datareglerne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx