Af Webstud/AS - 15/12-17 10:01

Bitcoin går amok - men denne digitale valuta er steget mereBitcoin går amok - men denne digitale valuta er steget mere

Bitcoin er på alles læber, men det er 'alternative coins' - såsom Litecoin - der i år har haft de største kursstigninger.

storybild

For få måneder siden var det de færreste, som handlede med Bitcoin. Nu er der over en kvart milliard hits på Google, og den digitale valuta er steget til et prisniveau uden fortilfælde.

Ifølge Forbes er der dog én digital valuta, der er blevet overset - og i år er den steget fire gange mere end Bitcoin - men har du overhovedet hørt om Litecoin?

»BTC [Bitcoin, red.] er i overskrifterne, men der har ikke været nogen materiel udvikling eller nyheder vedrørende Litecoin i månedsvis«, fortæller en ekspert ved navn Tim Enneking.

LÆS OGSÅ: Her er mysteriet, der kan få Bitcoin-ejere til at ryste i bukserne

Trods den fraværende medieeksponering, nyder Litecoin godt af at være i kølvandet på Bitcoin. Det skyldes en række faktorer, som Forbes har oplistet.

- Den øgede eksponering af Bitcoin, som alle vel har bemærket, betyder, at netværket 'tilstoppes' og transaktionsgebyrer forhøjes. Litecoin er kendt for sin høje fart og lave gebyrer ved transaktioner, hvilket gør den digitale valuta mere attraktiv.

- Appen Coinbase, hvor spekulanter kan handle med Bitcoin, Litecoin og Ethereum, får op mod 100.000 nye brugere om dagen, og har for nyligt overgået YouTube som den mest downloadede på App Store. Da Coinbase er den mest populære handelsplads, og Bitcoin-bølgen bliver sværere at hoppe med på, mener analytikere, at købere flokkes til Litecoin og Ethereum, som er de to eneste alternativer.

- Bitcoin-braget har medført, at mange nu køber på baggrund af fænomenet 'FOMO' - Fear Of Missing Out - der gør, at folk uden research køber sig med, i frygt for at misse den næste udbyttefest.

- Sidst, men bestemt ikke mindst, er skaberen(e) af Bitcoin, Satoshi Nakamoto, ukendt, mens skaberen af Litecoin, Charlie Lee, er en særdeles velkendt, tidligere Google-ingeniør, som er meget aktiv på sociale medier.

- Bitcoin er steget 2000 procent i år, mens Litecoin i skrivende stund er steget 8350 procent i år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kritik gør ondt på Magnussens chef:...
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Tidligere politiinspektør om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx