Af - 24/11-15 22:57

Nedskudt russisk bombepilot dræbt af syriske oprørereNedskudt russisk bombepilot dræbt af syriske oprørere

En russisk pilot, hvis fly blev skudt ned af tyrkisk kampfly, er formentlig dræbt af skud på vej mod jorden.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Efter at den ene af de to piloter om bord på den russiske Su-24 jagerbomber, der tirsdag blev skudt ned af et tyrkisk F-16 fly, havde skudt sig ud med katapultsædet, blev han dræbt af geværild fra jorden, oplyser det russiske militær efter foreløbige oplysninger.

Militærtalsmand general Sergei Rudskoi siger, at også en russisk soldat er blevet dræbt under et forgæves forsøg på at redde de to piloter, hvis fly styrtede ned på syrisk territorium.

Nato-lande opfordrer Tyrkiet til at holde hovedet koldt
Nato-lande opfordrer Tyrkiet til at holde hovedet koldt

Rudskoi siger, at Rusland vil afbryde al militær kontakt med Tyrkiet. Meldingen bidrager til den allerede stigende international bekymring for, at episoden kan udvikle sig til en alvorlig konflikt.

Den russiske general Rudskoi siger, at Su-24 flyet "styrtede ned på syrisk territorium, fire kilometer fra grænsen" til Tyrkiet.

- Besætningen skød sig ud. Ifølge de foreløbige oplysninger er en af piloterne blevet dræbt af beskydning fra jorden, siger generalen.

Den anden pilots skæbne er ikke umiddelbart kendt.

Russisk helikopter ramt af panserværnsraket i Syrien
Russisk helikopter ramt af panserværnsraket i Syrien

I en erklæring, der er offentliggjort på det russiske forsvarsministeriums hjemmeside, siger Rudskoi, at en russisk soldat blev dræbt, da hans Mi-8 helikopter blev "ødelagt af granatild og blev tvunget til at lande" under en eftersøgnings- og redningsaktion for at finde piloterne.

To russiske helikoptere blev benyttet ved aktionen.

Resten af besætningen på den ramte Mi-8 blev evakueret til Hmeimim luftbasen i den nordlige syriske Latakia-provins, siger Rudskoi og tilføjer, at helikopteren blev ramt af mortérild fra et område, der er under oprørernes kontrol.

Putin: Nedskydning af kampfly vil få alvorlige konsekvenser
Putin: Nedskydning af kampfly vil få alvorlige konsekvenser

Det tyrkiske militær har tidligere sagt, at det russiske kampfly blev skudt ned af to af dets F-16-jagerfly, efter at Su-24-flyet havde krænket tyrkisk luftrum 10 gange inden for fem minutter. Tyrkerne siger, at de også advarede russerne 10 gange.

Rudskoi insisterer på, at Su-24 jagerbomberen ikke havde bevæget sig ind i tyrkisk luftrum og afviser, at Tyrkiets militær skulle have forsøgt på at opnå radio- eller visuel kontakt med dets piloter, inden flyet blev skudt ned.

LÆS OGSÅ: Tyrkisk kampfly har skudt et russisk kampfly ned

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx