Af - 10/03-17 14:31

Lægen troede, hun bare havde forkølelsessår: En dyster sms ændrede altLægen troede, hun bare havde forkølelsessår: En dyster sms ændrede alt

Er du opmærksom på symptomerne?

storybild

For fem år siden, da australske Abby Landy var 23 år, var hun sikker på, at hun var syg.

Og hun var overbevist om, at der var tale om mere end bare forkølelsessår, som hun pludseligt var blevet ramt af. Hun havde nemlig modtaget en meget dyster sms-besked fra en tidligere elsker, der havde skrevet 'Jeg håber du vil huske mig for evigt'.

Det skriver australske ABC og News.

Det fik Abby Landy til at opsøge lægen. Hun fik nogle piller mod forkølelsessårene og blev undersøgt for kønssygdomme, men hun blev ikke testet for HIV.

Prøveresultaterne var negative, men Abby Landy blev mere og mere syg. Derfor benyttede hun sig af søgemaskinen Google i jagten på et svar. Og hun kom frem til, at hendes symptomer matchede HIV.

Hun tog til lægen igen og fortalte om sin frygt. Lægen forklarede, at risikoen for, at den unge kvinde var blevet ramt af HIV var minimal. Hun var jo både hvid og heteroseksuel, lød argumentationen. Ikke desto mindre insisterede Abby Landy på, at lægen testede hende for HIV.

Og den beslutning er hun glad for i dag. For tre dage efter lægebesøget blev hun indkaldt igen til en samtale.

- Jeg var rigtig syg, og lægen var tydeligt bekymret. Hun sagde: 'Jeg er ked af det, men det ser ud til, at du har HIV', siger Abby Landy omkring lægebesøget.

I starten var hun selvfølgelig bekymret for, hvad det betød for hendes fremtid. Hvor lang tid kunne hun leve med sygdommen? Var det en dødsdom?

Hun opsøgte en specialist, der kunne hjælpe hende med at få svar på de mange spørgsmål.

- Han sagde: 'Det er en kronisk sygdom, som man godt kan leve med. Du tager et par piller om dagen. Folk med HIV lever stort set normale liv.' Og det fik mig til at tænke, 'OK, det skal nok gå', siger hun til News.

Livet med HIV er ikke altid let, erkender hun. Men en af måderne, hvorpå hun undgår at blive generet alt for meget, er ved at være åben om sygdommen, som hun mener, der er mange fordomme om. Selv i 2017.

- Folk går ud fra, at hvis man ikke er sort eller en homoseksuel mand, så må man være en tøjte, siger hun.

Abby Landy står frem med sin historie, fordi fejldiagnoser af kvinder med HIV i Australien langt fra er unormalt.

LÆS OGSÅ: Skræmmende billeder: Sådan vil storbyerne se ud, hvis verdenshavene stiger

LÆS OGSÅ: Atom-forskere efter Trump-udtalelser: Vi er rykket tættere på dommedag

LÆS OGSÅ: Afgående forsvarschef advarer efterfølger om ny verdensorden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx