Af - 15/12-16 21:39

Tør du tage den? Test afslører, om du er alkoholikerTør du tage den? Test afslører, om du er alkoholiker

Hvis du kan svare 'ja' til minimum to af disse fire spørgsmål, så er du muligvis alkoholiker. Det mener en australsk læge. Se spørgsmålene her.

Bildstrecke im Grossformat »
talienske forskere mener nemlig, at to flasker øl á 33cl kan beskytte mod hjertesvigt. Forskerne, der arbejder ved IRCCS Miditerranean Neurological Institute i Pozzilli i Italien har gennemgået 150 tidligere studier. Deres fund har de publiceret i journalen 'Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases. Grunden til det er for det første, at alkohol er et vanddrivende middel. Hvis man indtager alkohol, tisser man derfor mere, end man drikker. Irriterende ikke? Den anden grund er, at en kemien i en bajer undertrykker et hormon, som normalvis får nyrerne til at absorbere vand. Læs mere om det ved at klikke på linket. Normalvis holdes en six-pack sammen af et plastiknet med seks huller i toppen, men nu har bryggeriet opfundet et spiseligt og hundrede procent biologisk nedbrydeligt six-packnet, som er fremstillet af biprodukter fra ølproduktionen, hovedsageligt bygmalt og hvede. Det skriver Huffingtonpost.com. Læs mere om initiativet ved at klikke på artiklen. Øllen, der kaldes 'Bottled Instict', laves angiveligt ved at tage mælkesyrebakterier fra den tjekkiske model Alexandra Brendlovas skede med en "gynokælogisk pind". Derefter sendes pinden til et laboratorium, hvor mælkesyrebakterierne "isoleres og renses", inden de mangedobles. Læs mere om øllen ved at klikke på linket. Den første fredag i august er altid international øl-dag. Drik øl og tjen over 430.000 danske kroner om året - plus tillæg. Sådan står der i et jobopslag fra august 2016. Læs mere om det ved at klikke på linket. Det har metroxpress testet. Klik på artiklen for at se resultatet.

Klik dig gennem billedgalleriet, hvor vi har vi samlet lidt fakta om øl.

Øl, vin, cocktails og shots. Alkohol findes i mange forskellige væsker, og mange af os er særligt lade for at forhøje vores promille i weekenden.

Men hvor går grænsen for, hvornår man bare er glad for alkohohol, og hvornår man er for glad for øl og spiritus?

Det har den australske læge Brad McKay muligvis svaret på. Han har i en ny artikel, udgivet af New York Post, opstillet fire spørgsmål, der kan afgøre, om du er alkoholiker eller ej.

Den simple regel ved de fire spørgsmål er, at hvis du kan svare "ja" til to eller flere af spørgsmålene, så er du muligvis alkoholiker. Det er i hvert fald Brad McKays tese.

Og her er så de fire spørgsmål. Kan du svare ja til mindst to af dem, så er du muligvis alkoholiker.


Har du nogensinde overvejet at skære ned på drikkeriet?

Kan du svare ja til dette, så har du taget første skridt ned af en sti, der muligvis fører frem til den konklusion, at du er alkoholiker, mener Brad McKay.

Han skriver, at du kraftigt bør overveje at trappe ned på dit alkoholindtag, hvis dit socialliv centrerer sig om barer og diskotekter, hvor alkoholen er i fokus.Er du nogensinde blevet irriteret over, at andre har kritiseret dine alkoholvaner?

Der er ifølge Brad McKay stor forskel på, hvem der kritiserer dine drikkevaner. Alle alarmklokker bør ringe, hvis det er fremmede, der kritiserer:

- Nære venner eller familiemedlemmer vil ofte være de første, der råder dig til at skære ned på alkoholen, fordi de holder af dig og tænker på dit helbred. Fremmede holder ikke af dig, så det er et kæmpe advarselstegn, hvis du på baren bliver bedt om at tage det lidt roligt med drikkeriet, skriver lægen i artiklen.

Han forklarer, at nogle undgår kritikken ved at drikke alene. Nogle drikker på deres værelse, så deres roommates ikke finder ud af det, og af samme grund gemmer nogle alkoholikere tomme flakser under sengen eller sniger dem ned i naboens skraldespand.

Flere gymnasier går sammen: Her bliver druk helt forbudt
Flere gymnasier går sammen: Her bliver druk helt forbudt


Føler du dig nogensinde skyldig over at have drukket alkohol?

'Åh nej! Det gør jeg jo tit'.

Hvis det er den følelse, du sidder med, efter at have læst dette tredje spørgsmål, som man skal kunne svare ja til, hvis man er alkoholiker, så fortvivl ej. Brad McKay erkender, at det er en meget normal følelse dagen derpå:

- Om morgen, er det meget normalt at høre folk, der klynker: "Jeg drikker aldrig igen", skriver han og fortsætter:

- For mange Long Island Iced Tea har muligvis givet dig en vanvittig hovedpine, men du kan fortryde meget mere end bare at have hovedpine og tør mund dagen derpå, skriver lægen.

Så du skal ikke tage det så tungt, hvis det kun er på grund af hovedpinen, at du fortryder din promille aftenen før.


Drikker du dine tømmermænd væk i alkohol?

Kan du svare ja til dette? Så er det ikke et helt godt tegn.

- Hvis du drikker kraftigt i en lang periode, begynder din krop at blive afhængig af alkoholen, og nogle mennesker er nødt til at indtage alkohol for at føle sig normale, skriver Brad McKay i artiklen.

Smukfest i tal: 2.500 jernplader forhindrede festivalen i at drukne
Smukfest i tal: 2.500 jernplader forhindrede festivalen i at drukne

Han konkluderer
- Hvis du ofte spekulerer på, hvor dine søndag morgener blev af, eller har du svaret 'ja' til to eller flere af disse fire spørgsmål, så bør du kontakte din læge, slutter lægen sin artikel af med.

LÆS OGSÅ: Sonnergaard skildrede unge med skånselsløshed og sympati

LÆS OGSÅ: Filippinere bryder drukforbud og straffes med armbøjninger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx