Af - 05/06-17 19:01

Elitesoldat hylder Paul for at flygte fra London-terror med fadøl i håndenElitesoldat hylder Paul for at flygte fra London-terror med fadøl i hånden

Han gjorde noget af det HELT rigtige, forklarer den tidligere SAS-officer.

storybild

En mand fra Liverpool bliver hyldet for at flygte fra terrorangrebet i London lørdag på ægte London-manér, altså med en øl i hånden.

Tidligere elitesoldat John Geddes, der er forfatter til en kommende bog om, hvad man skal gøre, når man står midt i et terrorangreb, forklarer, at det kan være en virkelig godt træk at gribe fat i den nærmeste hverdagsgenstand.

Det skriver britiske Metro.


Manden, der blev foreviget på Twitter, da han under terrorangrebene lørdag valgte at tage sin fadøl med sig, er blevet identificeret som Paul Armstrong, skriver Liverpool Echo.

Dansk komiker gør folk rasende efter bemærkning om London-terror
Dansk komiker gør folk rasende efter bemærkning om London-terror

Billedet af ham er blevet delt tusindvis af gange som tegnet byens ånd, hvilket er en smule ironisk, når manden angiveligt skal være fra Liverpool.


Har fat i noget

Ud over det morsomme i et ellers tragisk øjeblik, så har manden med den store fad faktisk fat i noget af det rigtige, forklarer den tidligere officer i de britiske elitetropper SAS. Igennem sine 14 år i nationens tjeneste har den nu 60-årige John Geddes tillært sig nogle af de bedste teknikker til at stikke en torn i øjet på en bevæbnet modstander. Vel at mærke uden selv at have våben i hånd.

Han forklarer, at det bedste, man kan gøre er at rotte sig sammen og overmande en gerningsmand som en gruppe.

- Man skal gå middelalderligt til værks og kæmpe i en gruppe. Du kan samle hvad-som-helst op og kaste det, siger John Geddes ifølge Metro.

Enten kold eller varm væske kan kastes i ansigtet på en angriber for at give sig selv en fordel. En tung pc-taske i hovedet er også en god idé, ligesom en parasol kan bruges som lanse, en barstol som et slagvåben og en kop skoldhed kaffe lige i synet også kan være effektivt.

John Geddes er medforfatter på bogen, Be A Hero: The Essential Guide to Active Shooter Incidents, der indeholder et kapitel om, hvordan man kan overleve en situation, hvor gerningsmanden bærer kniv. Bogen kommer på gaden til august.

Rørende skilt fra Londons metro tager alle med storm: Se det stærke budskab
Rørende skilt fra Londons metro tager alle med storm: Se det stærke budskab

- Det er begrænset, hvor hurtigt du løbe, og for nogle er det slet ikke en mulighed, og så bliver man nødt til at slås, siger den tidligere elitesoldat, der i dag arbejder i den private sikkerhedsbranche.

Nærkampseksperten forklarer, at han formoder, at flere kæmpede imod knivmændene, der slog til lørdag.

Det værste man kan gøre et at kaste sig på gulvet i nærheden af angriberne. Ligeledes advarer han imod at bevæge sig baglæns, da man hurtigt kan falde over noget.

- Det, du bør gøre, kommer helt an på situationen, du står i, men hvis en normal person lægger sig ud med en knivbevæbnet modstander, så har de ikke en chance, siger han.

Britisk politichef: Seneste angreb peger på hjemlig trussel
Britisk politichef: Seneste angreb peger på hjemlig trussel

Imidlertid kan man hurtigt finde et våben, hvis man tænker lidt ud af boksen, og det kan være tungen på vægtskålen, der giver dig fordelen.

- Hvis du er på en restaurant, så er der knive, gafler, stole og flasker. Kast dem mod angriberne og overmand dem. De kan bløde nøjagtig lige som dig - de er også kun mennesker, siger han overfor Metro.

Den tidligere elitesoldat forklarer, at væsker i ansigtet, især i større mængder, er noget, der virkelig kan tage pippet fra en angriber.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx