25/12-13 09:00; Opdateret: 25/12-13 09:26

To ministre må gå af efter skandaleTo ministre må gå af efter skandale

Korruptionsskandale i Tyrkiet får to centrale ministre i Erdogan-regeringen til at opgive deres poster.

storybild

Muammer Güler til højre og Zafer Caglayan til venstre. (Billede: AP/Polfoto)

Både indenrigsminister Muammer Güler og økonomiminister Zafer Caglayan har onsdag valgt at forlade den tyrkiske regering.

Det sker efter, at det har vist sig, at en stor korruptionsskandale har tråde langt ind i den tyrkiske regering.

Tyrkiets præsident lover: Al korruption granskes
Tyrkiets præsident lover: Al korruption granskes

Da Zafer Caglayan annoncerede sin afsked som økonomiminister, beskrev han sagen som et "grimt plot mod vores regering, vores parti og vores land". Kort efter meddelte Muammer Güler sin afsked, fortæller kilder til nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg træder tilbage fra min post, så sandheden kan komme frem og for at forhindre forsøgene på bagvaskelse af mine kolleger og min søn, siger Zafer Caglayan ifølge nyhedsbureauet dpa.

I sidste uge anholdt tyrkisk politi tre sønner af tyrkiske ministre som led i en efterforskning af korruption i forbindelse med offentlige udliciteringer.

Tyrkere på barrikaderne for teenager i koma
Tyrkere på barrikaderne for teenager i koma

De tre varetægtsfængslede mænd er ud over sønnerne til de nu forhenværende ministre Muammer Güler og Zafer Caglayan også sønnen til miljøminister Erdogan Bayraktar.

De er blandt de 24 mænd, der er anholdt i sagen. Mændene er sigtet for omfattende bestikkelse. Hos en af de sigtede har politiet ifølge Financial Times blandt andet fundet, hvad der svarer til 24,5 millioner danske kroner i en skotøjsæske.

Tyrkiet vil beholde Patriotmissiler
Tyrkiet vil beholde Patriotmissiler

Det regerende islamiske parti, Retfærdigheds- og Udviklingspartiet (AKP), med premierminister Recep Tayyip Erdogan i spidsen forsøger at fremstå som meget erhvervsvenligt, og partiet har svoret, at det vil udrydde den udbredte korruption i landet.

Korruptionsskandalen har dog sendt Erdogan ud i sit værste politiske stormvejr, siden premierministeren tiltrådte som regeringschef for 11 år siden i 2002.

Sagen kommer få måneder før, at der bliver holdt lokalvalg i Tyrkiet den 30. marts. Her skal det blandt andet afgøres, hvem der skal kontrollere den vigtige storby Istanbul. Byen har i dag Kadir Topbas fra AKP som borgmester.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx